餐廳: 慢理牆城
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
約左同朋友食生日飯 諗住食西餐 一直都想試呢間好特別既Cafe 有朋友食過話好食 同埋睇食評大多數都係讚既 咁就試下佢啦 一早打左去餐廳book位 我地要求左想坐圓枱 店員都好好 話幫我地mark底返 要睇返當時交枱既情況 我地本身book左平日夜晚七點鐘 但咁岩朋友遲左少少 我就先入去餐廳坐低等先 但因為餐廳用餐時間係九十分鐘 係由訂坐個個時間開始計 唔係入座起計 店員就好好 同我講有啲食物製作時間會比較耐 要預返二十至三十分鐘左右 咁其實都諗好左食咩 咁就叫定先啦 反正朋友都差唔多到 同埋一入到去 店員會提供水俾我地 但佢地既水係藍色碟豆花檸檬水 幾特別我地叫左兩個主菜 一個小食 同三杯飲品 主菜叫左個明太子蟹肉扁意粉 呢個應該係呢間餐廳必叫 意粉賣相好令 意粉上面有一大堆蟹肉 蟹肉上面仲有一大堆蟹籽 我地將蟹肉同蟹籽同啲意粉撈埋一齊食 俾個意粉既份量嚇一嚇 個意粉既份量好大 應該要兩個人先食得晒 撈個陣仲要係出晒煙 熱辣辣 意粉煮到岩岩好 好煙韌 唔會太淋 食落好creamy 明太子食落辣辣地 蟹肉份量又多又好味 成個配搭好夾主菜仲叫左一個叫慢落豬 係慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒

主菜仲叫左一個叫慢落豬 係慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯角 呢個應該都係呢間餐廳必食既 呢個製作時間要預返二十分鐘 預返早少少叫就唔洗等太耐 呢個個份量又係好大份 睇圖以為好細 佢係有三大串 一串有四大舊黑毛豬 豬肉同豬肉之間會有三色椒 呢個黑毛豬好有驚喜 朋友都話好好食 黑毛豬件件都好大舊 食落甜甜地 肉好夠淋 食落仲有肉汁 好juicy好好味 仲配埋甜蕃薯角 食落熱辣辣甜甜地好香口

小食揀左個牆城小食拼盤 佢係有得揀大或者細 我地就揀左個細 但細既都好大份 小食拼盤有兩隻美式甜辣香脆雞翼 兩條德國腸 脆炸薯條 甜蕃薯角 兩條芝士條同埋三角流心芝士 朋友食左雞翼話食落甜甜地辣辣地 雞肉好嫩滑 好惹味 薯條炸到熱辣辣好香脆 芝士條同三角流心芝士朋友都話好好味 小食拼盤仲會跟埋茄汁同黑松露醬 個人覺得呢個小食拼盤唔錯 每樣小食都有啲 好滿足

飲品叫左杯羽衣甘藍 牛油果 芒果沙冰 飲落好重牛油果味 唔覺有芒果味 感覺上係一杯好新鮮好清新既飲品 朋友叫左一杯偽凍啤同一杯偽既黑啤 兩杯都好特別 做到成杯啤酒咁 真係好大杯好似啤酒咁 其實係兩杯果茶黎 兩杯都好香茶味 好好味

整體黎講 環境好大好令 好舒服 岩晒打卡 食物好高質 食物同飲品既份量好大份 價錢好合理 最值得一讚既係所有既店員既服務態度都好好 由我入餐廳門口個下 店員同我對返我既訂座 到帶位 落單 都好好服務 店員仲會不斷幫客人加水 服務一流 絕對係一間值得一試既餐廳

牆城小食拼盤(小)
慢落豬
明太子蟹肉扁意粉
羽衣甘藍  牛油果  芒果沙冰
偽凍啤  偽凍啤
牆城小食拼盤(小)
明太子蟹肉扁意粉
偽凍啤  偽凍啤