餐廳: 慢理牆城
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2023-07-07 216 瀏覽
先前同朋友嚟過幾次,佢最大賣點係份量多同埋有個講野有d似機械人嘅 staff🤣可惜今次見佢唔到,不過野食照舊係ok嘅。今次叫咗二人餐,可揀個一個前菜、主菜、Risotto/意粉、甜品同兩杯飲品。前菜🔥牆城小食拼盤配自家製蛋黃醬(小)細拼盤嘅薯條多到座山咁,但其實幾脆幾好食! 個拼盤仲有甜辣雞翼、德國腸、芝士條同三角流心芝士各兩三件咁,味道都唔錯,而Yummy就最鐘意流心芝士呢d咁邪惡嘅😋😋主菜🍖慢落豬 (慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯條)串燒有三串,每串都有4粒黑毛豬,但粒粒都好大舊! 雖然大粒但其實都咬得到,遇著連住肥肉嘅部份就幾juicy,但都有少部份太瘦難咬d😂🙈 配菜嘅蕃薯條真心好食,向呢度食成日覺得好似薯條放題咁,食極都仲有🤣由於我地有幾個人,另加咗個🐑尋日的羔羊 ($328 - 香煎澳洲法式小羊架配脆薯條)羊架叫咗五成,雖然出到嚟偏熟(大概變咗7成),但係肉質唔錯同有咬口,配合埋薄荷啫喱幾好食嘅☺️意大利粉🥑牛油果忌廉蟹肉扁意粉🦀蟹肉份量都幾多又夠味,忌廉汁幾好味又未至於太膩。不過上到意粉嘅時候已經接近交檯時間🥺 同埋之前已經飽到上心口,最後冇食哂。 甜品🌠陪你去看流星

前菜
🔥牆城小食拼盤配自家製蛋黃醬(小)

主菜
🍖慢落豬 (慢煮西班牙冰花酸梅黑毛豬串燒配甜蕃薯條)

由於我地有幾個人,另加咗個

🐑尋日的羔羊 ($328 - 香煎澳洲法式小羊架配脆薯條)

意大利粉
🥑牛油果忌廉蟹肉扁意粉🦀

甜品
🌠陪你去看流星雨
造型幾得意! 有d星星糖點綴扮係流星雨閃過咁。事實上佢係個🍦雪糕,外圍包住d朱古力慕絲,最後用d可可粉cover返好似個星球咁。

味道可以,份量又係大到幾個人都好夠食,不過甜品係另一個胃,最後食哂!!
牆城小食拼盤配自家製蛋黃醬(小)
慢落豬
尋日的羔羊
牛油果忌廉蟹肉扁意粉
陪你去看流星雨
2023-07-01
生日
牆城小食拼盤配自家製蛋黃醬(小)
尋日的羔羊
  • 小食拼盤