2021-01-17 321 瀏覽
油尖旺區嘅朋友今次有口福啦😋如果你住喺油麻地嘅話一定知道呢間舖頭( ´▽`) 我好細個嘅時候佢已經喺度㗎啦!應該都有20幾年啦至少長期搭巴士經過或者行過都會見到好多人排隊 我哋個一日係夜晚去食 男朋友靈機一觸突然間想食呢間 就去咗排隊 點知夜晚都咁多人差唔多等咗一個鐘先入到去啊ಥ_ಥ快餓死了。。。。。。 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -入門口之前 記得要去攞飛先 可能行一陣街再返嚟 或者可以喺門口等吓 差唔多到你嘅時候舖頭嘅員工會出嚟幫你落單先 我哋兩個人就叫咗兩碗叉燒拉麵🍜-叉燒拉麵 🍜 $76 可以選擇醬油,豆腐,辣味,清湯湯底我哋就揀咗醬油湯底😋鍾意重口味haha仲叫咗幾隻餃子同埋加咗隻溫泉蛋 價錢都唔算太貴終於嚟到啦登登登登!!!!!!^ω^ 係5塊叉燒啊 你冇睇錯🥺估唔到呢一個價錢可以食到5塊咁大嘅叉燒 咬落去軟林林 又唔會太咸 飲一啖湯 正呀😋啲肉又唔會太肥重點係大大塊呀呀呀😋 平時呢一個價錢通常都只會得大概兩塊叉燒 如果想食多啲叉燒就要再加錢😔😔但係有啲唔抵囉拉麵勁既硬度都適中 係幼身嘅拉麵 都好有咬口 唔會話

-叉燒拉麵 🍜 $76
可以選擇醬油,豆腐,辣味,清湯湯底

拉麵勁既硬度都適中 係幼身嘅拉麵 都好有咬口
唔會話太硬又唔會太軟
都幾有彈性 湯底都比較濃 鍾意食重口味嘅就啱晒😆
入面仲有啲竹筍(我自己就唔太鍾意覺得隻味好怪)
雖然我知道有好多人都鍾意食🤮🤢🤢

成日都覺得餃子同拉麵係一個絕配嘅組合 💯💯💯