2023-05-02 95 瀏覽
沙田高質日式燒肉🥩 來自日本九州佐既江龍餐廳主打高質日本燒肉最近同朋友放工去食咗呢間好值得推介俾大家😍除咗套餐之外,都有好多散嗌既肉類 如果唔食牛嘅朋友都有其他嘅選擇🤤食完件衫完全一啲臭味都冇 抽風效果非常好👍🏼🌟雅 黑毛和牛盛盒🍱 ($998) 有六款唔同嘅牛嘅部份-鹽味牛舌 👅牛舌切得厚身 食落去非常爽口而且牛味較濃 配上少少嘅檸檬汁 簡直係絕配😝-和牛腹前小排🐮呢個係拼盤中最正嘅一部份 簡直係食落去好滿足嘅感覺 以為自己去咗日本添🇯🇵入口即溶嘅感覺油脂爆棚 淡淡的肉味 好似食緊吞拿魚嘅感覺😚-黑毛和牛橫膈膜 比較一個罕有嘅部份 每一隻牛嘅橫膈膜,肉味會比較濃郁 食落去比較滑身而且帶有點有嚼勁😆-和牛西冷牛扒🥩厚身嘅西冷牛扒油脂分布均勻 輕微醬汁嘅調味 唔會蓋過咗肉嘅味道 仲唔會咬到有根添😍-特上牛胸腹肉黑毛和牛上肋骨中肉入口即溶嘅感覺 油脂超飽滿一啲筋都冇🤤🌟大判燒 黑毛和牛西冷🥩 ($178) 呢個係佢哋嘅主打一特登嗌黎試一試🥰西冷配上溫泉蛋撈埋落啲飯度簡直係冇得輸😚厚薄適中 有口感 🌟佐賀紫菜飯 🍚($48)份量超大 裏面有啲燒肉嘅醬汁甜甜地勁開胃表層放左勁多紫菜 配埋燒肉絕
沙田高質日式燒肉🥩 [YAKINIKU KAKURA]
除咗套餐之外,都有好多散嗌既肉類
如果唔食牛嘅朋友都有其他嘅選擇🤤
食完件衫完全一啲臭味都冇 抽風效果非常好👍🏼

🌟雅 黑毛和牛盛盒🍱 ($998)
有六款唔同嘅牛嘅部份
-和牛腹前小排🐮
-和牛西冷牛扒🥩
-特上牛胸腹肉
黑毛和牛上肋骨中肉入口即溶嘅感覺 油脂超飽滿一啲筋都冇🤤

🌟大判燒 黑毛和牛西冷🥩 ($178)

🌟佐賀紫菜飯 🍚($48)
份量超大 裏面有啲燒肉嘅醬汁甜甜地勁開胃
表層放左勁多紫菜 配埋燒肉絕配👍🏼

🌟三得利 麥芽啤酒 ($48)
食燒肉梗係配返一杯啤酒🍻 勁舒服😌

最後仲有甜品送埋添 杏仁布甸同雪米糍
杏仁布甸勁濃滑 🍮

味道 9/10
環境 8.5/10
推介程度8.5/10
📍 YAKINIKU KAKURA (新城市廣場一期) (沙田)
沙田沙田正街18號新城市廣場一期7樓701號舖