2019-02-22 51 瀏覽
今日天氣轉涼,即刻同朋友食個雞煲先,咁岩佢話佢公司附近有間新開,幾好食架喎!試試佢!環境都幾舒服,乾乾淨淨,唔算好大間,所以去到八九點都仲係幾爆場,不過好彩等左一張枱就有位喇。主角出場!呢度既員工會幫你煮埋,每一兩分鐘就黎幫你兜一兜啲雞,煮夠五分鐘就食得啦!辣度我地揀左BB辣。佢有好多配料可以選擇,我地就揀左黃帝菜、頂級肥牛、手工四寶丸。BB辣味道岩晒啲貪得意想食辣,又唔食得辣既人!佢既甜味多過辣,但味道好適中唔會太濃而無晒雞味。雞件岩岩熟夠晒滑身,洋蔥分量都好多,滿意!配料既分量又大份又多。皇帝菜好新鮮。肥牛擺得靚靚仔仔,雪花分配都好平均。手工四寶丸大大粒。特別推介蝦丸同鯪魚丸!蝦丸的蝦味好出,唔算好彈牙但係夠juicy。鯪魚丸就相比下彈牙好多,食得出真材實料,唔係溝左好多粉果啲。要讚一讚呢枝手工麥酒意外地一啲都唔苦澀,仲有淡淡清香,非常容易入口,食雞煲真係襯到絕!

主角出場!

配料既分量又大份又多。

皇帝菜好新鮮。

肥牛擺得靚靚仔仔,雪花分配都好平均。

手工四寶丸大大粒。特別推介蝦丸同鯪魚丸!

要讚一讚呢枝手工麥酒