好耐無去過沙田喇,原來新城市廣場變咗好多,嚟到三期更加面目全非,有一種新鮮又迷失嘅感覺。A姐話好耐無食過韓國嘢喇,所以今日我哋就去慰藉一吓佢寂寞嘅胃,嚟到馬場洞烤肉專門店等佢happy吓。菲力牛排嚟到馬場洞又點可以唔食牛呢?我哋叫咗呢間鋪頭推介嘅菲力牛排!佢嘅最大賣點係用「濕式熟成」方法處理,所以特別juicy!店員先幫我哋燒咗肉嘅表面以鎖緊肉汁,大概燒到五成,肉質鮮嫩,加上少少調味,令肉嘅香味更加突出。特選黑毛豬肩肉除咗菲力牛排,呢個豬肩肉都係重點推介!首先燒咗肉嘅表面以鎖緊肉汁,不過,豬肉要燒得熟啲,所以時間控制好重要,店員細心協助。豬肩肉嘅肉味好香濃而唔會好韌,而且油粉比例啱啱好。藥膳養生石鍋飯邊個話養生嘢就一定唔好味?呢個飯即叫即煮,上枱先奉上小汽鍋,店員首先加入唔同嘅調味,之後再放入新鮮嘅蔬菜,好係有松茸、松子、香菇同波菜等食材再撈匀,營養豐富,而且層次好豐富。

2020-01-23