2024-02-10 719 瀏覽
尋晚年三十去食,水準同一年前去食的嗰次相比退步得好緊要。無論係食物定服務都退步。侍應人手少左,無左咁周到(除左對我隔離同後邊的兩台可能係熟客的人物寧捨服務周到)。所有凍海鮮同刺身只係不過不失,但完全無以前的鮮味。上次最出色的羊架都退步,邊皮麵包糠位置落味太濃,但其他好多食物(例如人參鷄湯,西式既比目魚柳等)又好淡,幾乎無味喎,懷疑當晚個厨師味蕾係咪有d問題。中式蒸斑塊都做得無上次好食。同埋尋晚好多食物都不夠熱,保溫無做好。半島自助餐的食物種類本就比同價位的其他自助餐要少好多,如果食物質素是尋晚的水平,無寧捨過人之處,真係無必要去食。以尋晚既水平,我完全唔明白點解會有咁多人讚到佢地天上有地下無。總之今次非常失望,應該暫時都無下次。相都費事po了
2024-02-09
除夕