2010-01-22 20 瀏覽
喺香港想食真正嘅日本拉麵選擇唔多,位於油麻地嘅橫綱拉麵算係唔錯嘅拉麵店之一~~~今日未夠六點去開油麻地,沿路經過橫綱見到無人排隊於是我哋兩個人就入去食個“早”晚餐。一入去服務員好有禮貌,由於食客唔多,我哋兩個人可坐喺張四人卡位度。餐牌食物品種唔少,選擇都算多,我哋叫咗兩碗拉麵加多一個小食,落柯打後食物大約十分鐘內就到齊晒,都算幾有效率~~~九州屋台風拉麵(豬骨湯底) ($40) - 豬骨湯底好有豬骨味,拉麵軟硬適中,份量足,好食~~~叉燒拉麵 ($42) - 叉燒數量比預期中多,拉麵份量亦足,湯底濃度亦恰當,OK~~~雞串小食($21) - 雞串唔熱,唔知係咪一早整定,但都好有口感,配合其醬料,都可以接受~~~由於未夠六點,唔洗加一兼有八折,今餐兩個人食,共$82.4,算好抵食~~~以香港嘅拉麵店嚟講,橫綱真係唔錯、服務員禮貌同態度良好,比起其它靠名人宣傳、靠廣告嘅拉麵店,橫綱真係值得支持!

橫綱拉麵
九州屋台風拉麵(豬骨湯底)
叉燒拉麵
雞串小食
食完碗麵有"多謝"字樣,好似日本D拉麵店咁
2010-01-22
$41.2 (晚餐)
橫綱拉麵
九州屋台風拉麵(豬骨湯底)
叉燒拉麵
雞串小食
食完碗麵有"多謝"字樣,好似日本D拉麵店咁
  • 九州拉麵(豬骨湯底)