2018-12-20 371 瀏覽
朋友們係附近返工, 所以就黎到好少黎嘅荃灣! 而朋友極力推薦呢間餐廳話唔會令我失望啊😆入到餐廳, 好有氣氛~因為就到聖誕, 而且佢有部分位做酒吧, 相信聖誕好多人幫襯!Menu 方面, 除左 A la cart 之外, 仲有 set dinner, 我地3個人, 就叫一個 set dinner 先~豆盤係香煎半熟吞拿魚伴三效魚子~好好食啊雖然件吞拿魚冇咩點調味, 但係配合埋三文魚子~帶埋鮮味出黎!粟米涉超級足料又甜~❤之後係美式 BBQ 燒豬肋骨😆醬汁非常之濃, 而豬肋骨亦好林, 就算只用叉輕輕一切都切得開❤係燒得有少少燶~至於燒春雞有驚喜啊❤特別係個松子汁~配合嫩雞肉非常好食因為想食嘅關係, 另外叫左芝士薯條芝士薯條唔單止熱辣辣, 芝士味仲好濃! 食到有 DD 流另外餐亦都包括左甜品, 微酸甜嘅醬配搭淡淡嘅奶凍! 令人更醒神而我地叫左野飲, 有薄荷朱古力同 "Girls Generation"~薄荷朱古力比較普通, 但係都唔錯! 反而另外一杯 "Girls Generation" 有驚喜雖然只係普通雜莓汁, 但係味道好好, 並唔係好似外間沖嘅死甜咁~而且個外貌實在好沖擊! 哈哈哈!

豆盤係香煎半熟吞拿魚伴三效魚子~好好食啊
香煎半熟吞拿魚伴三文魚子

粟米涉超級足料又甜~❤
粟米湯

傳統美式 BBQ 燒烤豬肋骨

至於燒春雞有驚喜啊❤特別係個松子汁~配合嫩雞肉非常好食
烤法國白春雞配地中海汁.松子仁.栗子蓉

因為想食嘅關係, 另外叫左芝士薯條
芝士薯條唔單止熱辣辣, 芝士味仲好濃! 食到有 DD 流
芝士薯條

牛奶奶凍

雖然只係普通雜莓汁, 但係味道好好, 並唔係好似外間沖嘅死甜咁~而且個外貌實在好沖擊! 哈哈哈! 令我地不停影相~
熱朱古力

Girls Generation

總結: 我地 3 個人, 叫左2人餐再外加野飲同小食~total HKD450 左右! 價錢公道而且食物飲品都好好, 只係地方有 D 吊腳! 如果出開去嘅朋友~值得一試
2018-12-03
香煎半熟吞拿魚伴三文魚子