2020-07-10 1096 瀏覽
山長水遠入咗嚟元朗,想搵間好食啲嘅黃店幫襯下,就上網搵啦,見到呢間啲評價好似唔錯,即時打去又有位,就決定去呢度食。去到都見九成滿座,大部份都係後生仔,應該都係因為黃店所以黎支持,我哋兩男一女,女仔食唔到太多,我哋都唔叫咁多野,淨係叫咗兩個主菜,兩個小食。首先講小食,叫咗蒜蓉包同水牛雞翼,蒜蓉包佢係焗嘅,好香脆,但蒜蓉味道唔太夠亦都冇咩牛油味,至於雞翼係比想像中好,因為佢望落好乾爭爭,初頭以為佢會好乾好硬,點知食落味道唔錯之餘仲有啲肉汁喺裏面添。 主菜方面就叫咗薯蓉千層麵同埋巴馬火腿Pizza,千層麵個肉醬味道還可以,但係麵質就有啲太林身,直情有啲入口即溶嘅感覺,我個人喜好係要有返多啲彈性同埋咬口會好食啲,Pizza以為會好濃味,但係原來超淡,除咗火都有啲味之外,成個餅都冇乜味,同埋個餅底太硬了,硬到係會𠝹捐個嘴賣單時佢會送甜品係綠茶布丁,我覺得幾好食,綠茶味好濃郁,但係布丁有啲濕得滯。

蒜蓉包

水牛雞翼