招牌杏汁炖白肺湯勁足料,杏汁濃郁加埋白肺炖出嚟勁鮮甜,連唔鍾意杏仁味嘅朋友都話正!滿分!冰鎮鮑魚鮑魚煮得夠透,唔韌,咬落去好爽口,本身帶有微微酒香好鮮味,加埋個wasabi燒汁,勁惹味!必食!大良炸鮮奶炸皮夠薄又夠脆,鮮奶順滑,食完都唔覺好熱氣,正!名門秘製豬肋骨酸酸甜甜,好有話梅味,面層炸得脆口但仍保留住本身嘅肉汁,唔會炸到乾淨淨,隔乾哂油先上碟,唔會食到一口油,好醒胃菓香雞雖然係炸雞,不過用咗新鮮奇異果炒過,一D都唔熱氣,食落仲好清新。紅酒牛筋腩牛筋炆夠入味又夠淋,得!糯米飯足料好入味,糯米煮得啱啱好,粒粒分明,好有咬口,好好食!金錢蓮藕餅、蝦乾魚肚大芥菜煲、蘑菇竹笙豆腐煲珠玉在前,沒有前幾道菜一試難忘嘅驚艷,但都水準以上之作。另外,值得一讚,招呼我們的叔叔非常細心,適當時間會主動加茶水,每個要求都好快就安排打點好,全程臉露笑容,感受到他的用心招待Encore指數

大良炸鮮奶

炸皮夠薄又夠脆,鮮奶順滑,食完都唔覺好熱氣,正!

紅酒牛筋腩

牛筋炆夠入味又夠淋,得!
糯米飯

足料好入味,糯米煮得啱啱好,粒粒分明,好有咬口,好好食!
金錢蓮藕餅、蝦乾魚肚大芥菜煲、蘑菇竹笙豆腐煲

珠玉在前,沒有前幾道菜一試難忘嘅驚艷,但都水準以上之作。

Encore指數
金錢蓮藕餅