身為半個深水埗街坊 竟然而家先發掘到呢間高質素食餐廳‪( ᵒ̴̶̷᷄꒳ᵒ̴̶̷᷅ )附近除左素年 推介大家仲可以試黑窗里 @blackwindow___ 佢每日都唔同餐單 可以當日早上去佢ig睇可以whatsapp留定想食既 尤其假日記得要留啊.ᐟ‪‪‪.ᐟ‪‪‪我有個星期六2點幾去一入鋪頭店員話賣清光啦 好彩有留定( ˙֊˙ )◦ 鰹魚南瓜味噌湯第一次試咁樣既味噌湯本身以為南瓜會係固體咁一舊舊原來已經煮到溶左落個湯度 令個湯有少少creamy又甜甜地(˙𐃷˙)◦ 花椒合桃麻醬涼豆腐淋係上面個醬感覺似口水雞醬再撈埋合桃碎同麻醬又變左擔擔麵咁 好神奇就算咁多調味 竟然仲食到濃香豆味.ᐟ‪‪‬◦ 南印椰香乳酪蘑菇芝士masala飯平時同男朋友食飯都多數嗌唔同款試今次呢個飯太吸引就一齊叫左好彩咋 好食到唔想同人share( ͡° ͜ʖ ͡°)Masala咖哩香料味層次豐富 少少辣好惹味 加左椰香中和又唔會太刺激用左芝士同蘑菇兩款有肉口感既食材特別係芝士真心似煮淋哂既雞肉我地食肉獸食完都好滿足 勁快清碗( ˃ ᵕ ˂ )◦ 甘菊檸檬soda一飲以為係kombucha( Ꙭ)!酸味同氣泡都好天然 飲落好舒服◦ 薑汁麥
佢每日都唔同餐單 可以當日早上去佢ig睇
我有個星期六2點幾去
一入鋪頭店員話賣清光啦 好彩有留定( ˙֊˙ )

◦ 鰹魚南瓜味噌湯

就算咁多調味 竟然仲食到濃香豆味.ᐟ‪‪‬

◦ 南印椰香乳酪蘑菇芝士masala飯
平時同男朋友食飯都多數嗌唔同款試
今次呢個飯太吸引就一齊叫左
好彩咋 好食到唔想同人share( ͡° ͜ʖ ͡°)
Masala咖哩香料味層次豐富
少少辣好惹味 加左椰香中和又唔會太刺激
用左芝士同蘑菇兩款有肉口感既食材
特別係芝士真心似煮淋哂既雞肉
我地食肉獸食完都好滿足 勁快清碗( ˃ ᵕ ˂ )

◦ 甘菊檸檬soda
一飲以為係kombucha( Ꙭ)!
酸味同氣泡都好天然 飲落好舒服

◦ 薑汁麥芽豆乳
呢杯我都中意 薑味夠強烈( ⋅֊⋅ ).ᐟ.ᐟ
麥芽味相對就唔出

食完好impressed 已經好期待下次黎試素食既唔同變奏啊(ˊo̶̶̷ᴗo̶̶̷`)
順帶一提 除左餐廳佢仲係一個藝文空間
有興趣朋友都可以留意下佢地既活動·͜-