2024-04-06 121 瀏覽
💰Total $327 HKD / 2人 (午市)~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~係沙田行街行到肚餓想搵個地方食lunch,之前就有朋友介紹過新城市廣場三期有間韓國餐廳幾抵食,所以就決定去試下。《馬場洞烤肉專門店》係一間主打韓國燒肉嘅連鎖餐廳,佢地提供唔同肉類部位嘅燒烤套餐以及韓國地道料理🇰🇷。餐廳環境闊落乾淨,一坐低店員就會先遞上三款韓式小菜,包括係泡菜,魚餅同醃洋蔥。我地兩個人就決定叫兩個餐加多款炸雞小食,份量非常多,味道亦十分好。~~~~~~~~~~~~食物介紹~~~~~~~~~~~~🤩午市一人牛肉套餐🥩 ($153 HKD)•韓式調味牛肋骨肉80g•牛膈肌80g•牛肋骨50g•烤大蝦伴雜菜🦐雖然係一人餐,但份量足以我地兩個人share食都食到好滿足。牛肉雖事先醃製過,但並唔會太重調味料嘅味道,所以仲會食到肉本身嘅鮮味。相信餐廳對入貨嘅都係有要求的,所以並唔需要用好重嘅調味去醃肉。蝦食落都係係新鮮彈牙,唔會咬落口好「梅」。🤩石鍋牛肉拌飯 追加蒜香醬油無骨炸雞 🍗($144 HKD)呢份牛肉拌飯份量啱啱好,拌飯醬唔會太辣同太鹹,食完都唔會好口渴。拌飯嘅配
💰Total $327 HKD / 2人 (午市)

~~~~~~~~~~~~食物介紹~~~~~~~~~~~~

🤩午市一人牛肉套餐🥩 ($153 HKD)
•韓式調味牛肋骨肉80g
•牛膈肌80g
•牛肋骨50g
•烤大蝦伴雜菜🦐

呢份牛肉拌飯份量啱啱好,拌飯醬唔會太辣同太鹹,食完都唔會好口渴。拌飯嘅配菜料都幾多,食落每一啖都有肉菜飯。追加嘅炸雞都十分高質,唔會好厚炸粉,但咬落依然香脆,而個醬汁味道恰好,唔會食完好膩。
💰性價比唔錯
🇰🇷鐘意食韓國茶同烤肉嘅人要來試下