2017-07-07 170 瀏覽
本身都係為左佢既牛魔皇塔而來,但同朋友兩個人見份量太多,如果淨食佢又叫唔到其他野食,所以最後都冇叫到個塔。不過當然都有食牛啦!招牌花膠鯊魚骨膠原湯鍋… 話明係招牌野就一定唔講得笑!除左花膠同鯊魚骨既份量足之外,仲有豬手、雞腳等等既材料!所以味道好濃郁,記得打邊爐之前要飲下個湯先呀😋 哩個湯底仲送甘香泡飯,其實係炸脆米,就咁食可能冇乜特別,不過!!店員教我地將脆米先放入自己個碗,之後再淋上湯底,浸佢一陣先食,果然好味道😝我就鐘意浸佢三四分鐘先食,再加埋食極都仲有既花膠同鯊魚骨,咁就可以食到佢半脆半軟既又有collagen既泡飯喇!頂級安格斯牛頸脊…一片片切出黎之後鋪得好靚,牛既脂肪紋路好均勻,牛肉放入鍋廿秒就食得!係可以容易咬開既肉質,又有肉本身既嚼勁,牛味都算濃郁,鐘意牛肉既朋友一定要試!😋牛脷托…我係牛舌既粉絲,當然要叫哩個啦!又係放入鍋廿秒就食得,質感爽中帶嫩,中點係冇雪味有牛味,真係忍唔住一啖接一啖嫁!秘製芝士墨魚丸…每粒都有半個拳頭咁大!未食已經見到好多既墨魚粒,食落好好咬,係好鮮既墨魚味,入面中有芝士!我諗係笑牛牌既方粒芝士,童年有邊個未食過丫👅👅 好夾好好味!

招牌花膠鯊魚骨膠原湯鍋配甘香飯
牛脷托