2020-05-31 1481 瀏覽
今日同阿媽去行吓,之後中午想食泰國嘢,就隨機入咗呢間門面好靚嘅餐廳!食完之後發覺好有驚喜,原來呢度有間咁好味嘅泰國嘢,以後都可以食啊!由於冇食早餐,所以一坐低就太肚餓嘅關係帶咗好多嘢食先來呢個雞絲大蝦青木瓜沙律($62),估唔到會咁大份!對得好高,又多蝦同埋雞好足料啲計師係好滑嘅雞,懷疑係海南雞同埋佢配沙律嗰個酸酸甜甜嘅醬好好味呀之後嚟過海南雞飯!媽咪話啲雞肉好滑好好味!我試咗一啖飯,好香呀!比起出面平時食嗰啲海南雞油飯,呢度多份真實嘅雞味三色雞牛豬串燒半打($89),呢個其實你哋睇到張相應該都覺得好靚!呢個真係必啦!佢有啲似我哋去BBQ搽咗蜜糖咁樣燒,個面甜甜地好開胃好match!然後三種肉都係啖啖肉,冇乜多餘嘅肥膏平時我唔係幾鍾意食豬肉,,估唔到呢3串入面最好味我覺得係豬肉配埋佢個沙嗲醬好特別!仲有佢呢度嘅燒係真係燒架~~~唔會好油膩,唔似出面嗰啲聲稱係小但係其實係內有煎咁囉跟住試咗一個好少可以喺出面食到嘅炒椰菜苗!好香蒜味而且唔會太油膩!師傅炒野嘅手勢唔錯$72 牛油雞翼五大隻!唔好以為得五隻好似好少,其實佢五隻係超級大囉!上到枱你哋應該都會嚇親🤣 佢個present好靚(其實每
由於冇食早餐,所以一坐低就太肚餓嘅關係帶咗好多嘢食
啲計師係好滑嘅雞,懷疑係海南雞
同埋佢配沙律嗰個酸酸甜甜嘅醬好好味呀
$72 牛油雞翼五大隻!唔好以為得五隻好似好少,其實佢五隻係超級大囉!上到枱你哋應該都會嚇親🤣 佢個present好靚(其實每道餸都係!),新鮮出爐非常香脆!特色係牛油香好出!而且佢啲雞肉非常Juicy同埋嫩滑
必須要係材料上升,同埋師傅功力好先可以做得到!
食到金邊粉嗰時我已經冇咩戰鬥力🤣🤣不過都試咗兩啖!我想講師傅炒野真係唔錯,吵得小遊但係又好乾爽,芽菜雞蛋同埋粉嘅份量都培德好均勻同埋啱啱好!
香茅燒烏頭
壓軸仲有一個香茅燒大烏頭($178)!一上枱就即刻想影相!實在太勁了 好大條🤣🤣 好香!雖然食到最後已經有少少飽,但係食魚冇難度!而且條魚係咁香!魚肉亂畫而且夾雜着啲香茅香草泰式香料嘅味,味道好豐富!再加埋一啲秘製嘅泰式醬(綠色辣辣地嗰種),實在太match又開返個胃!

變豬嘅一天🐖🐖🐖所以之後要喺旺角行多啲🤣🤣不過呢餐係值得我肥嘅

最後,呢度嘅座位非常舒適!我哋好好彩可以長坐到窗邊嘅卡位!好開心
服務都好好喎!佢會比水你架
大家喺旺角可以試吓