2022-06-17 1264 瀏覽
香港第一間阿根廷餐廳La Pampa的姊妹店,主打草飼阿根廷牛扒同埋阿根廷紅酒。位於中環Soho區高少少位置。睇睇餐牌,西班牙文菜名😅好彩仲有英文註譯。同侍應用英文溝通完介紹咗D食物俾我哋,就直接上麵包,同埋出可以去出面嘅自助沙律吧🍷Luigi Bosca — Malbec 2019 (Mendoza , Argentina)阿根廷出名嘅Malbec 紅酒,原本係法國嘅品種,但法國本土已經好少出產,酒色深紅,rich body。🧀Provoleta烤Provolone芝士,上菜時仲熱辣辣,可以餸麵包或者紅酒🥩Bife de Chorizo主菜阿根廷西冷牛扒,第一次食阿根廷牛,草飼牛有較多的蛋白質及較低的脂肪含量,肉味濃,肉質結實,而且有3倍的omega-3脂肪酸,有助減少心血管疾病、降低中風及心臟病發的機率🍗Suprema de Pollo 傳統阿根廷菜色,吉列無骨雞扒,將雞脾整成咁薄都係第一次食。🍰Tiramisu 咖啡味濃夠濕潤,非常好食🍮Flan Con Dulce de Leche牛奶焦糖蛋布甸,搵唔到中文譯名,啡色嗰啲係牛奶加糖煮到變牛奶糖漿,中間嗰個係雞蛋布甸,出奇地好食。

🧀Provoleta

🥩Bife de Chorizo

🍗Suprema de Pollo
傳統阿根廷菜色,吉列無骨雞扒,將雞脾整成咁薄都係第一次食。

🍰Tiramisu
咖啡味濃夠濕潤,非常好食

🍮Flan Con Dulce de Leche
2022-06-15