OOULI

特別節日都會想食下Fine dine,通常都係西式,估吾到原來韓式fine dine都幾有風味。見到呢間餐廳口啤不錯,而且環境超靚,就黎嘆個韓式fine dine午餐。餐廳係sugar + 23樓,景觀好開揚,有數個窗邊位,可以望到海景同樓下維園景色👍🏻4道菜午餐$5381. Deul kkae-Jim自家大米經過15小時以上烹煮的粥,加入左韓國當造蔬菜,韓牛,蜆肉,仲有一塊脆米薄片。吾會有一粒粒米的感覺,有d似濃湯,好鮮甜的味道。2. Jili Tang烤釜山鮑魚好鮮味,爽口彈牙。清湯用左魚高湯,好鮮味,底下仲有白蘿蔔,清甜冇渣👍🏻3.Jan chi🥩澳洲和牛香濃肉味,配左燒汁同甘筍汁。🐷36小時慢煮濟州黑毛豬五花豬五花幾嫩,juicy🤤配埋紫蘇葉同腌蘿蔔一齊食幾特別。4Jinsu sung chen最特別的一道菜,原來係店主係釜山的自家農場空運來的米,即場打谷,再用壓力煲煮成飯,超新鮮,啖啖米香!最後仲有咖啡/茶同韓式糕點,完美作結。🌟🌟餐廳環境真係好舒服,職員每道菜都會解釋,服務好好,靜靜地享受一個精緻午餐真係好relax

4道菜午餐$538

1. Deul kkae-Jim

2. Jili Tang

3.Jan chi
🥩澳洲和牛
香濃肉味,配左燒汁同甘筍汁。

🐷36小時慢煮濟州黑毛豬五花
豬五花幾嫩,juicy🤤配埋紫蘇葉同腌蘿蔔一齊食幾特別。

4Jinsu sung chen

最後仲有咖啡/茶同韓式糕點,完美作結。

2024-02-04