餐廳: 知粥嘗樂
資訊:

2023-11-24 60 瀏覽
天氣漸漸轉涼,晚上仲會感覺有啲秋意的冬意⋯⋯涼涼哋就想食粥⋯⋯食粥就最舒服啦,又暖胃又暖身⋯⋯生滾粥就最好不過😏😋⋯⋯但係朋友又想食小菜⋯⋯呢間餐廳就啱晒啦😬口水雞口水雞能夠帶出雞肉嘅鮮香⋯⋯麻、辣、香帶點鹹鮮,超好吃!雞件肉質鮮嫩!醬汁相當濃厚!非常香口!椒鹽魷魚這款香脆可口的小食,竟然在這間食店裏尋找到!充滿大排檔的鑊氣!估佢唔到!😋口感酥脆,又鮮味之餘!又帶點香辣😋⋯⋯加埋酥炸洋蔥🧅超正⋯⋯生滾粥雙拼魚腩加肉丸!魚腩相當鮮味!粥底加入魚腩,鮮味倍增!魚腩剛剛熟!非常滑溜!配埋肉丸又有魚又有肉😬⋯⋯及第粥及第粥屬於粵菜嘅傳統之一⋯⋯豬肉丸,豬肝、豬粉腸普通嘅粥店未必會有⋯⋯這是童年的回憶⋯⋯生滾粥將所有嘅材料滾在粥底裏面,非常鮮味⋯⋯炸兩有粥品點少得炸兩⋯⋯最鍾意佢就係醬汁自己可以任加😋煎堆都係我哋嘅至愛!朋友叫了凍朱古力🍫⋯⋯竟然有鹹檸七😎我係唔會錯過嘅😎😬這間食店包羅萬有,又有傳統作品,又有鑊氣小炒👍犀利😬
天氣漸漸
轉涼,晚上仲會感覺有啲秋意的冬意⋯⋯
涼涼哋就想食粥⋯⋯
食粥
就最舒服啦,又暖胃又暖身⋯⋯
生滾粥就最好不過😏😋⋯⋯
但係朋友又想食小菜⋯⋯

呢間餐廳就啱晒啦😬

口水雞

口水雞能夠帶出雞肉嘅鮮香⋯⋯
麻、辣、香帶點鹹鮮,超好吃!
雞件肉質鮮嫩!
醬汁相當濃厚!非常香口!

椒鹽魷魚

這款香脆可口的小食,竟然在這間食店裏尋找到!
充滿大排檔的鑊氣!估佢唔到!😋
口感酥脆,又鮮味之餘!又帶點香辣
😋⋯⋯
加埋酥炸洋蔥🧅超正⋯⋯

生滾粥雙拼

魚腩加肉丸!
魚腩相當鮮味!
粥底加入魚腩,鮮味倍增!
魚腩剛剛熟!非常滑溜!
配埋肉丸又有魚又有肉😬⋯⋯

及第粥

及第粥屬於粵菜嘅傳統之一⋯⋯
豬肉丸,豬肝、豬粉腸普通嘅粥店未必會有⋯⋯
這是童年的回憶⋯⋯
生滾粥將所有嘅材料滾在粥底裏面,非常鮮味⋯⋯

炸兩

有粥品點少得炸兩⋯⋯
最鍾意佢就係醬汁自己可以任加😋

煎堆都係我哋嘅至愛!

朋友叫了凍朱古力🍫⋯⋯

竟然有鹹檸七😎我係唔會錯過嘅😎😬

這間食店包羅萬有,又有傳統作品,又有鑊氣小炒👍犀利😬