2024-02-07 153 瀏覽
舖頭位置旺中帶靜,店面細細,感覺溫馨。小店菜式選擇種類繁多,我同朋友分別點咗辣肉腸蕃茄尖通粉同埋明太子蟹肉意粉。落單之後餐飲好快就到咗,飲品好大杯,而且個杯嘅形狀係好似一個水壺咁樣,真係好得意!辣肉腸蕃茄尖通粉辣肉腸微辣,而且帶有香料味;尖通粉軟硬適中,加入大量新鮮蕃茄蓉翻炒,每條尖通粉都吸收了蕃茄的精華,酸酸甜甜嘅蕃茄令人食慾大增,唔會好似坊間嘅蕃茄類主食一樣過鹹,蕃茄味濃郁。明太子蟹肉意粉意粉上面有大量木魚碎作點綴,意粉口感爽滑。明太子微微辣,醬汁濃稠,每一條意粉都能夠掛上醬汁,配合埋木魚碎一齊食,口感相當豐富。意粉食到尾聲嘅時候,發現好多蟹肉喺底,就咁食個蟹肉,食得到蟹肉嘅鮮甜,非常足料。本身都想試埋小店嘅招牌窩夫,不過實在太飽啦,唯有留返下次再試啦!
舖頭位置旺中帶靜,店面細細,感覺溫馨。

辣肉腸蕃茄尖通粉

明太子蟹肉意粉