2018-07-28 23 瀏覽
見好耐無食日本拉麵,即刻上網搵下附近有冇好推薦。見有唔少網友都推介和拉麵,個lunch set都好似幾抵食,以試一試心態入去食個拉麵啦!來到就試下個招牌豚肉拉麵,午市套餐仲包埋小食同埋飲品。 小食可以揀日式煎餃子或者章魚小丸子。 拉麵亦都可以根據自己嘅口味自選畀師傅整, 感覺都幾特別。先上枱的是餃子,店員上菜時都提一提旁邊有餃子醬油, 感覺都幾貼心。餃子外皮十分脆口,咬開裏面啖啖肉! 好足料!主角終於上枱喇! 日本博多豚骨拉麵,即刻試一試個湯底,入口好香濃,有啖啖豬骨味😋😋 忍唔住八卦問左店員,原來湯底係師傅親自熬制十幾小時。出面好少鋪頭會花咁多時間係個湯度,食得出師傅嘅心機,抵讚!!!麵質方面,麵嘅硬度我選左普通,師傅控制煮麵嘅時間啱啱好,拉麵食落好彈牙。溏心蛋十分吸引,半熟嘅蛋黄入口好順滑,十分滋味😋😋仲有兩片叉燒, 肥瘦適中,香而不膩。 叉燒醃制得很入味,配埋香濃嘅豬骨湯底, 簡直係絕配😋😋本來抱住試一試嘅心態黎到和拉麵, 食物質素絕對有驚喜😋 師父製作食物態度認真, 店員服務又親切, 絕對值得推薦😂😂

日式煎餃子

日本博多豚骨拉麵

主角終於上枱喇! 日本博多豚骨拉麵,

溏心蛋十分吸引,半熟嘅蛋黄入口好順滑,十分滋味😋😋

2018-07-26