2023-04-30 1215 瀏覽
🇭🇰AMA Ristorante by The Amatricianist·呢間餐廳入邊裝修係超classic 個紅木色好靚好適合黎慶祝🥳不過我唔知點解佢留起曬所有窗邊既卡位 二人枱全部都要坐中間 所以明明我地閒日去唔算好多人 但係都坐得有啲迫🫢😂😂·Award-winning Tuscan cheese & cold cuts selection $218佢呢個platter真係勁有驚喜 所有芝士同cold cuts都好好味🤤佢四款芝士都好好食 而且每款食落都好唔同1⃣️佢第一款係一個好鹹香嘅芝士 食落芝士味勁濃 勁香 超有質感🧀️2⃣️之後第二款芝士就係比較奶少少嗰啲黎既 食落奶香味好出 口感都好滑身 不過我個人冇咁鍾意🥛3⃣️第三款就係超好味嘅黑松露芝士 佢黑松露味好出 我自己好鍾意🍄4⃣️最後個款就係好多parsley既 呢款都好香 不過就無黑松露咁特別🌿之後佢火腿都好靚 唔會話太肥 個臘肉腸都係勁鹹香🐷不過因為佢真係太多芝士 我哋兩個人食 食完已經飽飽地 所以可能四個人分會剛剛好啲🤣🤣·Maccheroni Amatriciana $288 l “Cartoccio” Wild Fresh C

Maccheroni Amatriciana $288
Maccheroni Amatriciana
l “Cartoccio” Wild Fresh Cod $318
“Cartoccio” Wild Fresh Cod

之後主食方面我哋就嗌咗佢最出名嘅呢一款amatriciana 佢個粗管意粉煮到超好 咬落勁有咬口 而且佢中間係有超多汁 一啖咬落去勁juicy🍅之後佢個煙肉都係燒到好香 不過我覺得如果佢燒到再憹啲 燒脆啲肥膏會仲正🐷反而我哋另外個個daily special既魚我自己就覺得有啲失望啦 因為佢個魚煮得比較老 而且個魚味都係淡啲既 可能嗌兩個意粉會開心啲🫢🫢😂
Ama il Tiramisu $98
Ama il Tiramisu

之後佢個tiramisu係好似香蕉船咁 勁得意 之後佢個cream係打到勁有空氣感 中間有好多氣泡 食落去口感好綿密 好好食☕️😍😍而且佢個調味都剛剛好 好香醇又唔會太澀 就算我哋好飽最後都食晒😈不過佢呢個咖啡濃度就真係有啲高 我男朋友食完嗰晚失眠😴🥱
#rbyeat
#rby西餐 #rbytiramisu