2021-07-17 612 瀏覽
之前睇過yellopenrice介紹呢間BaBa's Station,想試好耐,佢呢度既咖喱除左最傳統既咖喱之外,仲有紅咖哩、白咖哩、啡咖哩、橙咖哩、黑咖哩等等,用左唔同食材做基底,好特別🤤鍾意食咖哩既人一定要黎試下!而且呢度定價唔高,午市黎食特別平,五十幾蚊包埋野飲👍 1️⃣牛油雞咖哩($55)Butter Chicken都算係呢度比較多人推薦既菜式,係蕃茄底既咖喱,好特別🤤食落甜甜地,雞肉算幾多,咖喱汁加雞撈飯食好香好好味。午餐既牛油雞除左跟飯之外仲有塊酥餅,食落有牛油香,唔會好油,撕開點咖喱食,索曬啲香甜惹味既咖喱汁,正啊😋另外仲有啲沙律,沙律淋上酸酸甜甜既沙律醬,就咁食都已經好好食,食下咖喱,加埋個沙律,感覺冇咁heavy😂  2⃣️印度傳統香燒雞腿($58)有兩大塊雞,一隻雞槌一塊雞胸,燒得面頭有焦香,仲有印度香料既香味,入面雞肉仲好嫩滑。另外都一樣飯、沙律同酥餅。另外呢個跟既咖喱汁同牛油雞唔同,呢款味道更加濃更加厚,入面仲有啲肉碎同洋蔥碎,點酥餅定係撈飯食都好惹味!  3⃣️豬頸肉炒飯($58)本身以為係豬頸肉同飯一齊炒,但係原來係炒飯底面頭再加燒豬頸肉。豬頸肉切成一條條咁,都有幾多,

1️⃣牛油雞咖哩($55)
牛油雞咖喱

2⃣️印度傳統香燒雞腿($58)
印度傳統香燒雞腿

3⃣️豬頸肉炒飯($58)
豬頸肉炒飯
本身以為係豬頸肉同飯一齊炒,但係原來係炒飯底面頭再加燒豬頸肉。豬頸肉切成一條條咁,都有幾多,燒到啲油香逼曬出黎,唔算好重調味,但係豬既油香好夠😌另外仲有跟一個酸酸辣辣既醬汁,點豬頸肉食唔錯。飯就普通蛋炒飯咁既味,冇咩特別。

4⃣️小吃拼盤($88)
小吃拼盤
有咖哩角、炸洋蔥、炸蝦同埋雞翼。特別鍾意佢既咖喱角,好大件😳炸得好脆,入面薯仔雜菜餡料塞得好滿。炸洋蔥好多,炸得好脆,鍾意食炸野既人一定啱食😚炸蝦🍤好大隻,好似天婦羅蝦咁,炸衣夠薄脆。雞翼燒得好香,雞肉夠juicy,而且雞翼啖啖肉👍

5⃣️沙爹6串($72)
沙爹串燒
嗌左豬牛雞各兩串。佢另外配左個醬,類似沙爹醬咁但係味道又有啲唔同,除左花生味之外仲加左其他味,唔會淨係得花生味,感覺幾惹味而且出面食唔到呢種味。豬牛雞入面最鍾意雞串燒,雞肉真係仲係嫩滑既,燒得唔乾😍

6⃣️瑪薩拉茶(跟餐+$16)
 第一次飲,本身以為會類似奶茶既味,但係完全唔係果一回事。奶味一啲都唔重,但係一飲落就感覺到係果種印度香料既味,唔知點形容不過幾特色。

7⃣️龍眼水(跟餐)
呢個味道相對比較淡,唔會好甜龍眼味淡淡地。
牛油雞咖喱
印度傳統香燒雞腿