2022-05-06 1862 瀏覽
【中環抵食台灣之選大推介😋】呢間台灣菜一入去已經FEEL到好正宗,好似店員都係講普通話🇹🇼食完真係覺得呢間超好食😭佢係真係蘭桂坊上面🤣選擇多之餘,價錢又唔貴,表示我一定要再食多次😤.🍴外省牛肉麵(半筋半肉)牛肉麵係大推介‼️少少辣🌶但食落有好濃牛肉味!牛肉有牛筋同埋牛肋條🐮食落去完全唔韌👍🏻加埋啲麵軟硬粗幼啱啱好,每條麵都吸咗啲汁,超級無敵推介😍‼️.🍴火腿蛋餅蛋餅食到好香蛋味😋好似去咗台灣嗰啲早餐店🥺🥳個皮又唔厚,夠曬薄,好食😍除咗火腿蛋餅,仲有其他味,eg. 原味!芝士、肉鬆……總有一款啱你食🤪.🍴滷肉飯佢啲滷肉飯細細碗🍚滷肉肥瘦比例啱啱好👍🏻食落去仲有啲辣菜甫,好JENG😍.🍴鹹酥魷魚炸魷魚個皮唔會太厚,食落去又唔會好鹹🤪份量都算多,有好多舊👍.🍴鹽酥雞 雞有啲似平時食開嘅香香雞,每啖都係肉😂夠晒台灣風味🇹🇼外皮炸得好脆👍🏻調味啱啱好😍-🔖MENU好多選擇,便當、牛肉麵、蛋餅、飲品、台式小吃都有好多款🤩.🕖午市、夜晚時間都多人,可能要排一陣隊⏰.😷大家記著等疫情好返啲先去試💪🏻-💎推介指數: 💎💎💎💎💎💡性價比:✨✨✨✨✨🍴ENCORE指數: 💛💛💛💛💛(佢有勁多台式小吃同埋拌麵我都
🍴外省牛肉麵(半筋半肉)

🍴火腿蛋餅

🍴滷肉飯

🍴鹹酥魷魚
🍴鹽酥雞
🕖午市、夜晚時間都多人,可能要排一陣隊⏰
😷大家記著等疫情好返啲先去試💪🏻
💎推介指數: 💎💎💎💎💎
💡性價比:✨✨✨✨✨
🍴ENCORE指數: 💛💛💛💛💛(佢有勁多台式小吃同埋拌麵我都好想試😍)
Ig: Munchpig_hk
  • 外省牛肉麵(牛肋)
  • 滷肉飯(小碗)
  • 火腿蛋餅