2023-03-22 175 瀏覽
疫情復常後,終於可以安心地食一餐雞煲火鍋喇!呢間係荃灣同旺角都有分店既18樓雞煲火鍋專門店,名符其實位於18樓架!🤪今次黎荃灣店打大佬,睇下食到幾多野🤪店內除左每枱可用QR code落單點配料食材外,亦有飲品區同蔬菜區比客人出黎「走走」。各區都有好多選擇,菜亦好新鮮。我地分別拎台灣冬瓜茶(左),同冷泡茉莉茶(右),最後我個杯冬瓜茶獲勝,因為連朋友續杯時都係拎冬瓜茶😎,兩杯味道得宜,唔會偏甜偏濃味,正正可以係雞煲火鍋之間取得平衡。同朋友點左個A餐食,值得欣賞既係我地一坐低就會有職員送上雞煲啦,仲要係已經可以食得,唔使等佢慢慢熟先可以食呢!對於做任食火鍋黎講,真係好有良心!咁我地唔客氣,就可以即刻品嘗啦!☺️雞件切得正好,唔會太細或太大件,每件亦好入味,我地點左bb辣,有好微既辣加埋濃濃雞煲牆味,好正👍🏻A餐雖然無咁多選擇,但亦已好滿足啦,有豬、雞、牛、羊、海鮮、丸、菜等等,同埋每份肉都堅係新鮮的,最中意羊肉,羊酥味突出,過足口癮呀🥰海鮮類別亦要一讚,蝦、沙白、鯇魚片…全部都好新鮮,沙白煮到開口後即食,無沙之餘亦有鮮味,鯇魚片爽口,切成厚片好口感十足! 呢度仲有花膠食架🤤索哂啲味好正!呢餐食

咁我地唔客氣,就可以即刻品嘗啦!☺️

呢度仲有花膠食架🤤索哂啲味好正!

呢餐食得好滿足,呢間地方好大好寬敞,坐位之間亦有充足間隔,絕對唔會人逼人,可以享有足夠私人空間,又可以食到飽飽呀!下次再黎過😎🤤🤤