餐廳: 榮華南洋冰室
資訊:

2019-07-22 865 瀏覽
起社交平台見到呢間餐廳好特別,裝飾好有南洋特色,所以就去試下!呢度出名食海南雞飯,但係星期六大約二點半去到已經賣曬😭,如果大家想食,可能早少少安全啲!店舖入面見到有不少明星簽名!常餐餐牌午市餐牌好豐富呀!無海南雞飯,最後叫左一個常餐、一個午餐南洋特色常餐揀左香茅豬扒福麵 配炒蛋、火腿、腸仔、牛油多士送熱飲,可以加錢轉特色飲品成碗麵都幾多料!好多菜同豬扒!豬扒好香香茅味,夠淋!呢度既多士即叫即烘,脆卜卜!加配蒜香牛油雞翼(兩隻) $15剛剛炸起、熱辣辣、好香脆,好多蒜!!!啱曬所有鐘意又熱氣又重口味既人!!正冬蔭功湯金邊粉配黃薑雞扒$68呢度係湯麵同雞扒分開上,唔怕整淋啲雞扒!雞扒上菜前會切好,好大塊,煎到好脆!冬蔭功都幾多料,仲有好多香葉,不過我覺得唔夠辣,可以辣啲!整體餐廳質素唔錯,都大碟抵食既!食完野,可以起門口影下相!

店舖入面見到有不少明星簽名!

常餐餐牌

午市餐牌

好豐富呀!
無海南雞飯,最後叫左一個常餐、一個午餐

南洋特色常餐
揀左香茅豬扒福麵 配炒蛋、火腿、腸仔、牛油多士
送熱飲,可以加錢轉特色飲品

成碗麵都幾多料!好多菜同豬扒!
豬扒好香香茅味,夠淋!
呢度既多士即叫即烘,脆卜卜!

加配蒜香牛油雞翼(兩隻) $15

冬蔭功湯金邊粉配黃薑雞扒$68
呢度係湯麵同雞扒分開上,唔怕整淋啲雞扒!
雞扒上菜前會切好,好大塊,煎到好脆!
冬蔭功都幾多料,仲有好多香葉,不過我覺得唔夠辣,可以辣啲!

整體餐廳質素唔錯,都大碟抵食既!食完野,可以起門口影下相!
  • 蒜香牛油雞翼