2024-05-10 40 瀏覽
假日人煙稀少,但我相信平日會多啲人呱。樓下係酒吧,上層係餐廳,坐位20個左右,相當寬敞。今日得一個侍應,但得兩枱客,所以都迎刅有餘。*Weekend lunch set $198Gnocco Fritto with Red Sauce麵團炸脆,口感煙韌但略油。配番茄紅醬,有食pizza嘅感覺。Caesar Salad生菜新鮮爽脆,凱撒沙律醬夠多,滿滿嘅芝士碎,鹹鹹香香。Spicy Rigatoni Alla VodkaRigatoni煮到啱啱好,索晒所有醬汁,番茄膏+伏特加+忌廉,濃郁又多汁,加埋Calabrian辣椒碎,香辣惹味但唔會搶走醬汁味。上菜嘅時候會問你要唔要芝士,即席刨芝士,必須要有!Citrus & Herb Grilled Chicken Breast雞胸起雙飛片薄,肉嫩帶檸檬清香+酸醋味。表面灑滿小蔥碎、刁草碎,非常香又清爽。最底係西蘭花苗,辣椒碎+檸檬汁,非常解膩,大推!Tiramisu每日新鮮製作一大盤,再即席挖一勺,撒上可可粉。咖啡味正常,酒味幾乎冇,芝士糊滑但未夠濃,整體普通但俾足誠意。
Weekend lunch set $198
Gnocco Fritto with Red Sauce
Gnocco Fritto with Red Sauce

Caesar Salad
生菜新鮮爽脆,凱撒沙律醬夠多,滿滿嘅芝士碎,鹹鹹香香。

Tiramisu
Tiramisu