2017-11-27 98 瀏覽
今晚去完旺角勝利道買罐罐比屋企兩隻貓公主,就同老婆行過黎旺角金雞呢邊搵食啦。行到金雞廣場,見到有間To-Gather CAFE,我又拎住咁多貓罐,梗係想快到搵個地方坐低啦,所以就同老婆講「就呢間啦」呢個易拉架就喺金雞門廣場門口當眼處,行過都會望到。呢間樓上CAFE可供包場,有幾個PARTY SET任你揀,另外右下角呢張特別FOR打機人仕,多款套餐以獵人價發售,而在場亦見到有1-2檯係打機人仕,見佢地全副武裝聚精會神不停打,又確係幾有氣氛。呢個情景令我此諗起自己年青時都係幾個FD打機打到天昏地暗嘅日子。SET DINNER有以上幾款,海鮮、雞、豬都有齊,仲有一款素食選擇,真係照顧周到。另外,仲有其他沙律、小食及多款不同飲品選擇。最後揀左套餐,餐湯係粟米湯。天氣涼左飲碗熱湯可以暖下胃先,仲有麵包粒點綴一下。先黎一個To-Gather拼盤,有蜜糖雞翼、炸粗薯條、春卷、蜜汁雞肉串、日式餃子、吉列鳳尾蝦、鹽酥雞粒同咖哩角,樣樣都有好開心。我同老婆都鍾意食雞翼,所以另外叫左份蒜香雞翼,炸得夠香脆而且蒜香夠惹味香口。呢個鮮茄焗招牌香茅豬扒飯,鮮茄同芝士味都咁重,厚切豬扒兩大件,再配上炒飯,比起什麼一
所以就同老婆講「就呢間啦」

呢個易拉架就喺金雞門廣場門口當眼處,行過都會望到。

呢間樓上CAFE可供包場,有幾個PARTY SET任你揀,
另外右下角呢張特別FOR打機人仕,多款套餐以獵人價發售,

SET DINNER有以上幾款,海鮮、雞、豬都有齊,
仲有一款素食選擇,真係照顧周到。

另外,仲有其他沙律、小食及多款不同飲品選擇。

最後揀左套餐,餐湯係粟米湯。
天氣涼左飲碗熱湯可以暖下胃先,仲有麵包粒點綴一下。

To-Gather拼盤

日式餃子、吉列鳳尾蝦、鹽酥雞粒同咖哩角,樣樣都有好開心。

蒜香雞翼

我同老婆都鍾意食雞翼,所以另外叫左份蒜香雞翼,
炸得夠香脆而且蒜香夠惹味香口。

鮮茄焗招牌香茅豬扒飯

呢個鮮茄焗招牌香茅豬扒飯,鮮茄同芝士味都咁重,
厚切豬扒兩大件,再配上炒飯,比起什麼一哥焗豬扒飯仲吸引。

黑松露海鮮意大利飯

我對黑松露無乜興趣,相反呢類貴價食材對女仕們總有一份吸引力。
加上大大隻嘅海蝦及新鮮嘅藍青口,老婆食到LAM LAM脷。

朱古力奶昔及朱古力雪香
朱古力雪香及朱古力奶昔兩杯都有香濃朱古力味,而奶昔就多一份幼滑感覺。

咖啡朱古力慕斯蛋糕

套餐加$10就可以食到咖啡朱古力慕斯蛋糕,
我食完個飯加小食拼盤已經飽死,老婆仲可以食到呢件CAKE,
女人果然係有個甜品胃,見老婆食完好滿足個樣,相信呢餐佢都好滿意啦。
To-Gather拼盤
蒜香雞翼