餐廳: 小魚兒 (金馬大廈)
資訊:

2023-12-02 46 瀏覽
正所謂邊有🐱唔鍾意食🐟架~ (貓大大最愛吃魚😼)係金馬倫道最為人熟悉既十字路口,抬頭一望就會見到佢地舖頭招牌🐠🐟,就上去試試先!呢度既招牌菜有碳火風味烤魚🐟同埋雞煲🐔🍲我地最後就選左食烤魚~好耐冇食過烤魚啦🥹- 🐟凌波魚配鮮花椒BB豆花/ $378我地叫左小辣小麻 🌶️整條魚很肥美又大條🤤特別鍾意佢既魚肉鮮嫩同埋唔多骨,入口啖啖肉既感覺超正!!另外一齊上鍋既仲有唔少配菜包括洋蔥🧄青瓜片🥒黑木耳🖤豆腐芽菜等等同埋粗薯粉😋兩個人食既分量剛剛好 👌🏻唔夠仲有其他基本火鍋配料可以再加配~除左烤魚雞煲之外,仲有好多款燒烤類小食~- 🪭蒜香牛油燒扇貝(2隻) / $38燒扇貝肉身size剛好~ 配合埋香蒜一齊食,好味😋- 🍢燒牛舌心串 / $32一串仲係4大塊既牛舌🐮每塊牛舌厚度岩岩好不薄不厚,配上適量川式麻辣醬料🌶️正~- 🍇香檳葡萄乳酸爆珠梳打/ $38呢杯特飲都真做得好而有驚喜😍葡萄乳酸唔會太甜之餘 ,仲有粒粒爆珠係飲品度🫧增加咬口感😋超愛這一杯❤️🍹

呢度既招牌菜有碳火風味烤魚🐟同埋雞煲🐔🍲
我地最後就選左食烤魚~好耐冇食過烤魚啦🥹

- 🐟凌波魚配鮮花椒BB豆花/ $378
凌波魚配鮮花椒BB豆花

除左烤魚雞煲之外,仲有好多款燒烤類小食~
- 🪭蒜香牛油燒扇貝(2隻) / $38
燒扇貝肉身size剛好~ 配合埋香蒜一齊食,好味😋
蒜香牛油燒扇貝

- 🍢燒牛舌心串 / $32