細細個就聽過田中呢個名, 中學黎食過之後就好耐冇黎講~ 今日同朋友行完街想早D食晚飯 5 點左右黎碰下運氣, 點知又唔洗等位可以即入去, 因為平時經過開佢鋪頭都會見到出面勁多人~2 個人點左3樣野食1. 特色刺身 (三文魚, 北寄貝, 八爪魚, 海膽)2. 蝦天婦羅3. 肥牛拉麵特色刺身 (三文魚, 北寄貝, 八爪魚, 海膽)一上菜就覺得有驚喜, 因為原來係跟左個飯團, 同埋海膽跟左青瓜絲 仲有紫菜! 紫菜包海膽食味道緊係好過齌食海膽啦, 海膽新鮮好咪, 紫菜照脆, shot shot 聲! 抵讚喎! 三文魚就大大件, 但唔知點解得3 件, 2個人食又要爭… 北寄貝同八爪魚就每款有4件~好食!蝦天婦羅又要讚, 新鮮炸出黎, 溫度岩岩好, 重點係蝦表面既炸粉係脆得有層次, 又係shot shot聲! 肥牛拉麵原本冇咩期待, 因為呢個拉麵$45, 但又估唔到都OK喎, 肥牛應該係輕輕煎過, 煎過既肥牛味道更加出, 湯底雖然唔係人地正宗拉麵煲十幾廿個鐘果種湯底, 但配合埋大量既海帶, 粟米, 同煎過既肥牛, 又幾好味!唔知係咪因為我地5點幾食飯既關係, 餐廳冇咩客, 師傅整野特別好味! 我同

2 個人點左3樣野食
1. 特色刺身 (三文魚, 北寄貝, 八爪魚, 海膽)
2. 蝦天婦羅
3. 肥牛拉麵

特色刺身

特色刺身 (三文魚, 北寄貝, 八爪魚, 海膽)

肥牛拉麵

唔知係咪因為我地5點幾食飯既關係, 餐廳冇咩客, 師傅整野特別好味! 我同我既foodie朋友會食多幾間試下呢個”越早食晚飯品質越好既theory “!

總括而言, 田中都係我真心推介!! CP值極高! 但留意番, 正餐時間一定多人等位, 仲要限左45mins 用餐! 星期1-4 有落場時間, 唔好摸門釘~
2021-12-18