早排係IG見到有人食芝士岩漿飯,啲芝士拉絲非常吸引🤤😍鍾意食芝士嘅我又點會錯過🤣爬文之下發現係將軍澳同荃灣都有分店嘅韓閣,係正香港東西兩邊都算幾方便就食到!今日係觀塘做完野就即刻去將軍澳分店試下,果然冇令我失望😍價錢算係幾相宜,食物質素都好高添!。。🔘芝士岩漿炒飯 | $98評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 為左佢嚟,當然要order佢🤤芝士岩漿份量好足,仲多過啲飯😂炒飯置於鐵板中央,用左韓式泡菜作調味,並且加入韓式鐵板豬肉落去一齊炒,超級香同野味!然後灑上熱溶芝士將炒飯包圍,每一啖飯都抽到長長嘅芝士絲🤤。。🔘泡菜豬肉芝士手卷 | $46評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 同芝士岩漿炒飯嘅配料大致上一樣,但係就食出另一個風味🤤手卷賣相幾吸引,同泡菜一齊處理過嘅手卷飯好開胃,加上半肥瘦嘅豬肉真係又香又好食。手卷內仲有青瓜絲、韓式黃蘿蔔同軟芝士粒,口感同味道都昇華不少。。。🔘蜂蜜牛油味炸雞 | $118評分: 🌕🌕🌕🌕🌑評語: 食左咁多芝士覺得好有罪惡感🤣所以炸雞就揀左呢款蜂蜜牛油味。炸雞炸到脆卜卜,而且肉質夠曬幼嫩,咬落去肉汁已經流出嚟。炸雞無論係聞或咬落去都充滿住牛油香味,點埋蜂蜜同蒜蓉牛油醬就令滋味加

芝士岩漿炒飯

🔘芝士岩漿炒飯 | $98

泡菜豬肉芝士手卷

🔘泡菜豬肉芝士手卷 | $46

蜂蜜牛油味炸雞

🔘蜂蜜牛油味炸雞 | $118
評分: 🌕🌕🌕🌕🌑
評語: 食左咁多芝士覺得好有罪惡感🤣所以炸雞就揀左呢款蜂蜜牛油味。炸雞炸到脆卜卜,而且肉質夠曬幼嫩,咬落去肉汁已經流出嚟。炸雞無論係聞或咬落去都充滿住牛油香味,點埋蜂蜜同蒜蓉牛油醬就令滋味加倍😍炸雞半份都好多,兩個人食唔曬🤣

🔻將軍澳同荃灣都有分店
🔻將軍澳店係寶琳站,千其唔好去錯
🔻餐廳行韓式工業風
🔻性價比都幾高!
推介指數: ⭐⭐⭐️⭐️
芝士岩漿炒飯