2024-04-26 22 瀏覽
自問唔係食野食得好慢嘅人,食緊個main 嘅時候,明明個waiter都見到我仲有大半個餐未食,走黎問我地上埋個甜品好唔好? 聽到佢咁問 ,我都呆左一呆🙄 但我都係好正常咁答佢:哦,遲少少先,唔該。之後過多陣食,冇啦啦就直接上仲甜品埋黎。因為本身上菜都慢,last一個菜上都無耐。咁唯有同佢講遲啲先啦~廢事個souffle 放左係到放到凍左都未食到。咁差吾多食完已經自己預定時間叫上個甜品。咁制作需時都明白,第一次追覺得合理。過左差不多有35分鐘先再追第二次,可能店員明明知道,就即刻拎個souffle 出黎,仲要2個,心諗奇怪,明明叫左1份。原來係另一枱客人,佢地比較多人啲,又係成枱啲主菜係晒到有啲仲未開始食,就上個甜品俾人,見佢地都有投訴,問點解明明叫左兩份souffle ,而家未食完主菜就黎甜品,仲要上一份先? 好啦,講返我個souffel,明明話既刻制作,點解連餘溫都感覺吾到,已經開始凍到好似鬆餅咁。吾會再幫襯,非常差既試食體驗。明明講好左甜品叫起,乜吾係正常餐廳都會有既基本services ? 去茶樓飲茶都有得俾你自己剔甜品紙,食完點心先自己預時間叫。一個set dinner 乜係全

聽到佢咁問 ,我都呆左一呆🙄
但我都係好正常咁答佢:哦,遲少少先,唔該。

吾會再幫襯,非常差既試食體驗。明明講好左甜品叫起,乜吾係正常餐廳都會有既基本services ? 去茶樓飲茶都有得俾你自己剔甜品紙,食完點心先自己預時間叫。一個set dinner 乜係全部滿漢大餐一枱上既咩?
2024-04-25