🤬極失望。人氣打卡西餐Oasis真身居然是速食店⁉️😫🍴Oasis Bar & Grill📍尖沙咀諾士佛臺1號8樓節日總會想同朋友見下面聚下🎄🎅🏻今次我就選左呢間人氣好高的打卡西餐 OASIS BAR GRILL,同朋友打下卡,聚一聚 📸 👭🏻餐廳位於諾士佛臺1號,好易搵,7pm去到無乜人,餐廳地方好闊落,座位都好有特色可以打卡🦜🔅 蟹肉牛油果醬塔🦀🥑蟹肉絲好鮮甜,作點綴的三文魚籽亦爆脆有鹹鮮但下層芒果完全無鮮甜味,牛油果份量極少,果肉亦已纖維化,有黑絲👎🏻🤮🤮 🔅 西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治🐷🍉🥪燒豬腩肉質鬆軟,入口有油香,雖然食落成口油,但配上微暖的西瓜好清新、好解膩,一啲都唔會覺得”漏”😯真係未試過烤西瓜這般操作 (繼lifetastic西瓜蛋糕之後) 😂 好味,有驚喜👍🏻🔅 炭烤西班牙粟飼豬鞍🐷 伴時令蔬菜、焦糖蘋果蓉🍎🥕完全無炭香,有點過熟同鞋口😣 幸好粟飼豬鞍本身軟腍、厚切,故食落仍有質感🤭 焦糖蘋果蓉甜甜地,同豬鞍都好夾整體不過不失😌🔅 The Oasis隻雀仔杯真係打卡用途only。。個味似藥水👎🏻 仲好細杯👎🏻已經是用佢支小小小短飲管飲,但4-5啖都已飲晒😓 如果有得俾
🤬極失望。人氣打卡西餐Oasis真身居然是速食店⁉️😫

🍴Oasis Bar & Grill
📍尖沙咀諾士佛臺1號8樓

節日總會想同朋友見下面聚下🎄🎅🏻

蟹肉牛油果醬塔

🔅 蟹肉牛油果醬塔🦀🥑

蟹肉絲好鮮甜,作點綴的三文魚籽亦爆脆有鹹鮮

西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治

🔅 西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治🐷🍉🥪

炭烤西班牙粟飼豬鞍伴時令蔬菜、焦糖蘋果蓉

🔅 炭烤西班牙粟飼豬鞍🐷 伴時令蔬菜、焦糖蘋果蓉🍎🥕

整體不過不失😌

The Oasis

🔅 The Oasis

已經是用佢支小小小短飲管飲,但4-5啖都已飲晒😓

如果有得俾負分的話,呢杯野絕對是負分😓

White Sangria (Jar.)

🔅 White Sangria (Jar.)

無酒味,死甜的fruit peach 咁。。。😓😓
睇返單原來加一後成$300。。。😳😳😳

我哋7pm入座,餐廳7:50pm居然叫我地埋單,我同友人都呆左😨😨😨😨
首先,訂座嗰陣佢從來無話有限時;
第二,就算有限時,都無理由限60分鐘掛❓❓❓

我即刻問佢點解咁快要埋單,佢話限時兩個鐘🙄🙄
之後我話,我哋先入咗嚟50分鐘,唔會埋單住。之後佢死死氣拎走左張單,但就不停收我哋啲碟同杯,好似不停想逼走我哋咁。。。。🤬🤬🤬😣😣😣😣😣

講真,食西餐都係想坐得舒服,同朋友聚下。
未夠一個鐘就收人哋啲杯碟實在有點過分,我係食西餐,唔係食速食囉😒😒😒😒😒😒

🐷🐷整體評價:
個別菜式🐷🍉的確有驚喜,但整體而言食材不夠新鮮,感覺餐廳沒有用誠意同用心去經營,而飲品🍷直程是不合格👎🏻👎🏻

另以西餐來說,用餐環境尤其重要,但餐廳以遞上帳單💳、收杯碟🍽 等手法不斷催促只入座了5️⃣0️⃣分鐘的食客離開,令人感覺十分不舒服,也不合理🤬🤬

以如此手法待客,就算食物好味,好評數目多,人氣也不會長久的👎🏻👎🏻👎🏻👎🏻

2021-12-10
西班牙燒豬腩伴烤西瓜三文治