2023-09-04 75 瀏覽
同朋友喺荃灣行完街,諗緊dinner食乜,經過見到呢間餐廳最signature嗰兩個鳥籠打卡位竟然有位,咁梗係要入去啦,呢兩個位好受歡迎,唔係咁易坐到㗎😂 叫咗個set dinner for two,包咗前菜、主菜、意粉/飯,同埋飲品~▪️是日沙律🥗可以揀餐湯或者沙律,我就揀咗沙律。除咗沙律菜,仲有Salami、蘋果片、杏仁片。另外個醬酸酸哋,幾開胃▪️黑松露意大利雲吞🥟雲吞有兩隻,皮係偏厚身有咬口嗰種,配上黑松露汁,都幾香▪️德國豬手扒🐷•德國腸•脆薯角🥔豬手扒望落唔係好大舊,但其實都相當夠飽。豬手外皮香脆,肉質實淨,味道唔會過鹹。薯角新鮮炸起,熱辣辣,香脆可口。另外仲有啲黑醋沙律,可以解膩▪️虎蝦🦐•小龍蝦🦞•龍蝦汁扁意粉🍝面頭有4隻虎蝦,入面就有唔少小龍蝦肉,幾爽口,而扁意粉就好掛汁▪️咖啡☕️或茶🍵餐飲叫咗凍咖啡同凍檸水,正常發揮另外,原來餐廳星期一至四會有啲特別優惠,下次可以星期一至四再嚟過🙆🏻‍♀️Deer Kitchen📍荃灣楊屋道1號荃新天地地下G06-07號舖📍觀塘興業街4號The Wave 6樓 01室

▪️是日沙律🥗

▪️黑松露意大利雲吞🥟
雲吞有兩隻,皮係偏厚身有咬口嗰種,配上黑松露汁,都幾香

▪️德國豬手扒🐷•德國腸•脆薯角🥔

▪️虎蝦🦐•小龍蝦🦞•龍蝦汁扁意粉🍝

▪️咖啡☕️或茶🍵
餐飲叫咗凍咖啡同凍檸水,正常發揮

Deer Kitchen
📍荃灣楊屋道1號荃新天地地下G06-07號舖