2019-08-22 145 瀏覽
今晚既飯局係一個預知既「長氣飯局」,每次見面都一定雞啄唔斷,所以慎選一間唔會趕客走又好坐既餐廳好重要!呢度環境坐得舒服,唔會太嘈吵,食物仲會按我地既食既節奏上,先來前菜、食完後再來刺身、主菜、之後甜品叫起,確保食物係即煮即serve既,照顧周到。係傾計食飯既好選擇刺身:甜蝦 – 鮮甜,肉質帶黏性劍魚 – 肉質彈牙,鮮味比三文魚更突出三文魚 – 質感豐腴生蠔 – 爽口,唔會太過膩,鮮味無窮新鮮𩶘魚湯伴鮮蜆呢個奶白色既魚湯非常濃郁,再加埋隻外層彈牙內心creamy既蜆,暖到入心~龍蝦鮑魚汁焗飯原隻龍蝦開邊上,派頭夠曬勁!但望落少少見到個飯既第一印刷係:望落無餸既?個飯好似好dry咁bo~但原來鮑魚汁已經充份索曬入去每粒飯入面,帶點日式甜味,仲有少少香脆飯焦添。火龍果雪葩食完海鮮有啲冰涼既甜品清清口腔唔錯,但甜度都幾高吓。餐牌

沙律

刺身
甜蝦 – 鮮甜,肉質帶黏性
劍魚 – 肉質彈牙,鮮味比三文魚更突出
三文魚 – 質感豐腴
生蠔 – 爽口,唔會太過膩,鮮味無窮

火龍果雪葩
食完海鮮有啲冰涼既甜品清清口腔唔錯,但甜度都幾高吓。
火龍果雪葩

餐牌