2024-04-11 58 瀏覽
同朋友喺新年嘅時候嚟到林村許願,之前專登book咗呢間餐廳。入面嘅人手好似唔係好多,所以等咗好耐先有人嚟招呼。咁事前book位嘅時候就已經預留咗坐屋仔,可能因為遲咗少少所以有冷氣嗰啲就已經俾人坐左,所以坐左喺間木造嘅屋仔度,好彩嗰日唔算熱,但係都幾多蚊, 咁我哋就叫左幾樣野試下,分別叫咗個焗田螺,煎三文魚,同埋一個軟殼蟹黑松露意大利飯。咁每個餐之前都會有個湯啦,一個係周打魚湯,一個係洋蔥湯,咁個人就比較鍾意周打魚湯多啲,洋蔥湯就好似洋蔥水咁😂煮食方面個意大利飯就不過不失啦,都算creamy ,呢個三文魚都唔會煎到好老。反而係個田螺做得幾好食,再加埋側邊薯蓉,口感好好,都去左d雪藏味