餐廳: ULURU
優惠: 於此國泰夥伴餐廳用餐賺里 !
條款及細則:
須受其他國泰條款及細則約束。
2019-10-28 247 瀏覽
《ULURU-💛灣仔良心小店》.🏠店內環境 : 店內的裝飾是黑白為主周圍都是偏2D風格 有很多黑色圖繪在白牆上📷適合來這打卡拍照乾淨俐落 雖然進去需要等位置 店員都很有禮貌告訴我們等大概多少時間🥗 ULURU沙律💲8⃣8⃣(附餐湯麵包🥯跟一杯檸檬茶✅/咖啡)相對其他的Cafe沙律是偏貴💰材料蠻豐富 有雞肉 雞蛋 青瓜 跟煙鴨胸營養價值很高 不只是有幾款菜而已份量超大 就連我都吃得有飽腹感(朋友都叫我大胃王)🍮 甜品時間餐點可選💲2⃣5⃣加配玫瑰奶凍🌹圖3味道普通 質地偏水水的有玫瑰香氣 可是沒有到很驚艷「花見」💲7⃣8⃣圖1是店員推薦給我們的甜品賣相不多講 絕對滿分💯上面玫瑰Jelly🌹加入了食用花瓣Crumble和玫瑰醬下面檸檬🍋芝士蛋糕🍰味道整體感覺清新不膩今次既題外話店員主動問我地餐點好唔好食但因為我地不理食好食/難食都唔會有太大的反應店員見我們食緊個奶凍就問「你哋係味覺得好難食?我免費醒個招牌比你地試試佢」我地黎唔切同佢講唔洗既時候佢已經比左「花見」我地又同我地吹水 係一間好重客人感受既💛良心小店💛.🧡店員還跟我們分享花見的背後意義借用日本賞花的意思,每一年只有一次機會寓意要好好珍惜的意思
《ULURU-💛灣仔良心小店》
🏠店內環境 : 店內的裝飾是黑白為主
周圍都是偏2D風格 有很多黑色圖繪在白牆上
📷適合來這打卡拍照
乾淨俐落 雖然進去需要等位置
店員都很有禮貌告訴我們等大概多少時間

🥗 ULURU沙律💲8⃣8⃣
(附餐湯麵包🥯跟一杯檸檬茶✅/咖啡)
相對其他的Cafe沙律是偏貴💰
材料蠻豐富 有雞肉 雞蛋 青瓜 跟煙鴨胸
營養價值很高 不只是有幾款菜而已
份量超大 就連我都吃得有飽腹感
(朋友都叫我大胃王)
🍮 甜品時間

今次既題外話
店員主動問我地餐點好唔好食
但因為我地不理食好食/難食都唔會有太大的反應
店員見我們食緊個奶凍就問
「你哋係味覺得好難食?我免費醒個招牌比你地試試佢」
我地黎唔切同佢講唔洗既時候
佢已經比左「花見」我地
又同我地吹水 係一間好重客人感受既💛良心小店💛

🧡店員還跟我們分享花見的背後意義
借用日本賞花的意思,每一年只有一次機會
寓意要好好珍惜的意思

地址:ULURU灣仔春園街1-11號春暉大廈1樓
評分5🌟為最高;💫為半粒
特色:🌟🌟🌟
性價比:🌟🌟🌟
上菜時間:🌟 🌟💫
環境:🌟 🌟 🌟 🌟 🌟(打卡一流!)
味道:🌟🌟🌟
記得follow ▶️@tastemysay◀️