2022-01-23 231 瀏覽
Book mark了一陣子的打卡cafe, 4點幾咁岩經過諗住上去食個Tea 順便打下卡。開門冇人招呼,咪自己行入去坐,有個女人「喝住」叫我哋行返出去。原來要出黎幫我哋量咗體溫先。—————————-因為想影相 。咁啱最後一個卡位岩岩俾人坐咗,問佢一陣間卡位無人可唔可以轉,佢決絕地答 「 無位!」我地好有禮貌地再問,我知,我意思係等到客人離開咗如果有位的話。個女人繼續決絕:「有位都無得轉wo!」 我:「唔緊要,咁我下次book左先再黎啦!」 女人:「無得book 。」入去短短2分鐘嘅過程已經O晒嘴,真係未坐低已經趕客。 即out bookmark list !—————————-依家越來越多靚cafe,開到成行成市,打卡吹水大把選擇。況且搞到甘巴閉,其實又唔係真係話好靚好特別。唔改改啲態度,應該唔會做得耐。

—————————-

—————————-