2023-04-10 949 瀏覽
.期間限定chocolate buckwheat cake by chef matthieu carlin.✨chocolate buckwheat cake由@Matthieu_Carlin主廚親自設計超靚嘅chocolate buckwheat cake採用咗朱古力同蕎麥麵粉濃郁嘅朱古力#mousse 包住中間嘅chocolate soufflée sponge糅合出一個口感豐富嘅蛋糕仲有灑咗金箔響面添呀味道非常濃郁/但又唔會太甜/完美平衡甜味同苦味/食咗都唔覺得膩chocolate buckwheat cake同opera cake有啲相似嘅地方但係呢個蛋糕就更加豐富同有層次感如果你係朱古力控呢個蛋糕絕對係喺你嘅#checklist 入面佔一席位絕對係一食難忘

✨chocolate buckwheat cake
採用咗朱古力同蕎麥麵粉