2020-05-31 6895 瀏覽
旺角黃既日本料理有唔少,其中打對面兩間丼飯都好抵食好吸引,平日夜晚黎到要等個半鐘先有得食 諗住分散投資下,不過見間間都咁好生意💛 變相行左陣街就返黎最想試既大勝丼,發現真係好值得等小店既裝修好講究,就算有文宣都唔係求其痴,其中open kitchen bar幅牆真係整得好靚 十一個月黎都不忘五大訴求,提醒大家初心不變,仲有就係手足會拖住手一齊行落去。每個丼飯會送麵豉湯同埋雪米糍做甜品,飲碗熱湯先食凍冰冰既刺身,簡單得黎又貼心。呢度既小食有好多選擇,其中炸蠔最吸引我地。$58估唔到有五大隻咁多,炸得香脆乾身,而且唔係放題好厚炸粉果種,呢個咬落去好多汁鮮味今晚三文魚腩同油甘魚腩賣哂,唔係腩既部位無咁肥美,但都新鮮。友人要左三文魚、劍魚腩、海腩同埋蔥花吞拿魚蓉。我就要左蔥花吞拿魚蓉、帆立貝同油甘魚。丼飯仲可以揀白米或赤米(醬油醋),不過我地都係簡單要左白飯。我地分享完之後變得非常豐富,咩都可以試下。 非常欣賞呢度既海膽,其貌不揚,但十分鮮甜、口感嫩滑,仲可以用紫菜包住黎食添。蔥花吞拿魚蓉望落無乜油脂,但食落去好香好滑,每次食丼飯我都一定會揀,令到每口飯都好滿足 熱辣辣既天氣最希望有涼浸浸既刺

麵豉湯

吉列炸蠔

大勝自選丼

我地分享完之後變得非常豐富,咩都可以試下。

熱辣辣既天氣最希望有涼浸浸既刺身丼🤤
係荒謬既社會入面最渴求既係公義😢