本身同friend食farewell飯,見到呢間評分幾好就book咗(openrice book有9折),但個戴眼鏡好似係老闆既女人真係態度勁差。佢講每一句,係每一句個語氣都好差,都唔係話要你當客神咁拜,不過真係澳牛都無咁難頂。‼️睇佢每一句請代入最差既語氣‼️Book 6點半,去到36分,因為餐廳話可以hold十分鐘。我入咗先因為朋友遲到,一入到佢就即刻話你朋友係咪嚟緊?我地限時90分鐘。我話係,然後幫朋友落單先,但因為我朋友無講清楚要邊個西京燒(有2個),我話嗌住2個先,一陣再睇。佢就語氣勁差咁問,淨係落2個?我話我朋友到咗再睇。其實去到呢度我都已經有少少唔舒服,不過唔緊要,可能佢怕我淨係叫2樣呀嘛,都明白既。(但你menu又無寫住限最低消費喎~)最後朋友到左之後嗌個西京燒同梅酒,本身想嗌個中拖羅,點知$100 一塊😆 仲要係2件起叫。有興趣既人真係可以試下,好想知係有幾好食值得呢個價錢?仲有佢地係無野飲menu架,佢話我地無架,想飲咩同我講吖!但係你無menu我又點知你有咩?我話要朱古力唔知你係咪又嘔到比我呢?要我朋友主動問咁你地有咩先講🤔 然後就一路食住到大概19:55?我朋友嗌多

‼️睇佢每一句請代入最差既語氣‼️

最後朋友到左之後嗌個西京燒同梅酒,本身想嗌個中拖羅,點知$100 一塊😆 仲要係2件起叫。有興趣既人真係可以試下,好想知係有幾好食值得呢個價錢?仲有佢地係無野飲menu架,佢話我地無架,想飲咩同我講吖!但係你無menu我又點知你有咩?我話要朱古力唔知你係咪又嘔到比我呢?要我朋友主動問咁你地有咩先講🤔 然後就一路食住到大概19:55?我朋友嗌多咗杯酒,搵咗另一個staff,過咗一陣個女人行過嚟,勁串咁話其實你地想落單可以搵我吖!下,原來成間舖得你可以落單?咁一係你整個badge比大家掛係心口,一啲寫住「只限上菜」,你自己整個寫「落單」?

呢個時候留意時間,係就黎到90分鐘。的確我地自己無注意到就嚟夠鐘係我地罪大惡極🥺 咦但係你落單兼上第二杯酒又無提過我地架喎,去到飲咗2啖,大概係00-05分咁上下啦,佢就衝過黎話其實我地openrice booking限時90分鐘架,如果你地唔要9折就可以坐耐啲。我朋友話啊係咩我唔知啊,佢話你地book枱個個應該知架~同埋都超過時間啦,咁你地係咪唔要九折?我地話唔緊要~我地都係爭2啖酒同條菜姐😉 可以依家埋單架~我因為一時間load唔到我地坐咗幾耐,但後尾計返其實佢過嚟話夠鐘個陣係未夠鐘架,因為我地最後埋單比錢個陣係11分。 同時間佢幫隔離枱落單個陣唔知講咩又係態度好差,然後佢地應該係見到我地咁所以問咗句係咪限90分鐘?佢就勁串咁話唔係呀,隔離係因為openrice所以先90分鐘~哇咁樣公開串客真係第一次見,大開眼界!我地最後遲咗1分鐘真係so sorry🥺🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻🙏🏻 其實如果你真係咁睇重90分鐘,客人叫第二杯酒個陣你又唔提既?你expect人地飲酒5分鐘就飲完?定係錢你就照收,野就唔想比人飲?最後隔離枱都忍唔住同我地講佢態度好差🤣

重點嚟啦,你話openrice book所以限時90分鐘,但你個T&C又無寫架喎!咁點解book枱既會知道呢?咁算唔算係屈客?🤩

人生中從來無試過食一間餐廳食到咁嬲,未試過見過服務態度咁差既餐廳,求其搵間茶記都好過佢。其實我最嬲係自己當時load唔切冇駁到佢,蠢咗😒總結如果你係M底,又錢多無掟洗既可以book,我就不了👋🏻

用餐優惠
優惠券