2024-04-01 1208 瀏覽
係社交平台見到呢間餐廳,覺得View 好靚,好想黎感受下。網上話好難book,我就早早book 左今晚食飯。雖然見好多食評都一般般,但我係一個要親身試過至決定。是日我book 左6點吃飯,到現場,得幾枱客(一般都係lunch和tea 多人d)我地坐喺窗邊,望住瀑布位,未完全天黑影出去好靚。一出場的包,好有驚喜,先講長脆餅,好脆、有芝士味,兩個小包,暖暖的,其中一個可以點橄欖油加醋,另一個都有芝士味,就咁食都好食。再黎就係我點的湯,menu 上有三款湯,我叫左蘑菇湯給羅宋湯,蘑菇湯有啲失望,佢打咗啲奶泡喺啲湯上面,但同啲湯完全唔夾,蘑菇湯比較淡味冇蘑菇味,如果佢可以打爛啲蘑菇蓉令到個湯會濃啲,有口感d 較好。至於個羅宋湯就幾好味,湯渣上嘅牛腩好腍。之後上嘅就係牛油果蝦沙律以及帶子海膽。帶子係大大粒又唔會煎到好老中間仲有啲類似糖心急嘅口感,上面就鋪左魚子,佢嘅海膽唔係鋪喺帶子上面,反而係挖空咗個青瓜釀咗喺青瓜上面,海膽入邊加咗啲Wasabi成個口感同味道都好有衝擊。主菜叫咗一份係羊架一份係豬鞍,羊太肥了,肥膏位好羶,豬over cook 了。至於服務態度,我由訂枱到食晚餐都覺得好正常,有禮
至於服務態度,我由訂枱到食晚餐都覺得好正常,有禮貌,冇唔耐煩