其實之前都食過好多次,服務每況越下☹️但今次嚟到,全程由一個叫Lam嘅職員為我哋打點一切,我又覺得好滿意喎!兩大一小,分咗兩張枱坐,中間用咗一塊隔板隔住,食嘢就好唔方便㗎喇,不過職員每次都好好,將所有食物分開相應分量放喺兩張枱,等我哋唔駛搬嚟搬去,所以你見相嘅份量係一半嚟㗎😉。斟茶又係,天龍軒都無咁密呀,佢一見我哋邊杯茶飲完就行過嚟幫手斟,真心要比個❤️❤️❤️佢呀!食物方面,我叫咗😋北京填鴨半隻:師傅分開咗三款肉嘅切法,淨皮、皮+肉、淨肉,後兩樣包起嚟其實好食,但無話出面食唔到,但佢塊皮真係好好食,無肥膏,脆到薯片咁,加埋糖食真係食到chop chop聲,我就好推介佢哋嘅鴨皮喇😋☺️黑椒牛肉酥:夠熱!內裏嘅肉好香,黑椒味重,值得試!🙂燒賣:肉同蝦比例大約一比一,唔突出,但唔係唔好食嘅。☺️帶子腸粉:帶子鮮甜同大隻,我個唔食嘢嘅女都食咗兩件😋馬拉糕:個人口味,我係好鍾意,因為佢將馬拉糕分咗幾層,中間加咗啲蛋黃同custard嘅醬落去,食落較甜,但有咬口,層次感重咗!🥶泰式珍珠奶茶雪糕:❎❎❎我好後悔俾我個女揀咗呢個,粒珍珠係好難食好難食好難食!其實佢嘅腐乳芝士蛋糕好好食,如果要叫甜品可以試下,芝士

食物方面,我叫咗
☺️黑椒牛肉酥:夠熱!內裏嘅肉好香,黑椒味重,值得試!
🙂燒賣:肉同蝦比例大約一比一,唔突出,但唔係唔好食嘅。
☺️帶子腸粉:帶子鮮甜同大隻,我個唔食嘢嘅女都食咗兩件
🥶泰式珍珠奶茶雪糕:❎❎❎我好後悔俾我個女揀咗呢個,粒珍珠係好難食好難食好難食!其實佢嘅腐乳芝士蛋糕好好食,如果要叫甜品可以試下,芝士腐乳都係個啲嘢,所以個味道好夾。

茶介收咗$54蚊,所以如果你係計住數叫嘅話,menu價錢加茶介加一就係㗎啦!

我埋單食咗大約$840,唔好以為好少嘢食,其實兩大一小咁食都好飽㗎!
北京填鴨
黑椒人肉酥