約咗班中學朋友聚聚,揀左間係西營盤食多國菜嘅小店。一睇個Menu就咩都想試下,好多都係混搭左街頭小食風味嘅菜式,連啲名都改得好特別。我地一行6人,所以可以叫到好多嘢試!小食就已經點咗4款😋1️⃣川味辣子雞軟骨有大排檔風味,好野味2️⃣爆脆墨魚大口仔配山葵醬係用咗原隻細細隻嘅墨魚仔炸,炸醬啱啱好唔會太厚,同個wasabi mayo 都好夾3️⃣非洲懶人雞翼配Peri-Peri汁又一野味小食,少少辣。雞中翼一開二,入味又方便食,值得一讚👍🏻4️⃣拉絲芝士牛坑腩焗薯條有驚喜嘅配搭!平時食薯條配bacon食得多會覺得太咸,原來配牛腩仲好😆5️⃣大蜆扁意粉有大蜆又有蜆肉,好足料!6️⃣紅菜頭煎鴨胸燉飯紅菜頭risotto 中和左鴨胸嘅油膩感,配搭唔錯,但係飯嘅水份太多,飯身太軟7️⃣夏威夷酸酸甜甜豬肋骨蘋果溶配豬肋骨好refreshing,又要再讚廚師好細心,每次都切好一件件,方便懶人食👍🏻我見甜品無咩特別覺得食唔食都得,不過友人話要食甜品成餐飯先圓滿,所以叫左2款share,味道同賣相一樣普普通通啦!8️⃣鮮果蛋白塔9️⃣芝士餅總結:小食每款都有驚喜,水平之上。反而主菜有改善空間。整體用料足,多國菜嚟講價格算低(埋單先發現免服務

小食就已經點咗4款😋

1️⃣川味辣子雞軟骨
有大排檔風味,好野味
川味辣子雞軟骨

2️⃣爆脆墨魚大口仔配山葵醬
爆脆墨魚大口仔配山葵醬

3️⃣非洲懶人雞翼配Peri-Peri汁
非洲懶人雞翼配Peri-Peri汁

4️⃣拉絲芝士牛坑腩焗薯條
拉絲芝士牛坑腩焗薯條

5️⃣大蜆扁意粉
有大蜆又有蜆肉,好足料!
大蜆扁意粉

6️⃣紅菜頭煎鴨胸燉飯
紅菜頭煎鴨胸燉飯

7️⃣夏威夷酸酸甜甜豬肋骨
夏威夷酸酸甜甜豬肋骨

8️⃣鮮果蛋白塔
鮮果蛋白塔

9️⃣芝士餅

總結:小食每款都有驚喜,水平之上。反而主菜有改善空間。整體用料足,多國菜嚟講價格算低(埋單先發現免服務費),性價比很高,食物同環境都好適合聚會。
2019-11-29
川味辣子雞軟骨