2019-04-28 348 瀏覽
今日假期專登去佐敦,好想食返之前食嘅嗰間多國菜,好掛住佢嗰個咖喱薄餅,同埋餐廳有個落地玻璃門對住條街咁樣食嘢好寫意,於是就一支公走咗去食。叫左呢一個咖喱雞配薄餅$62仲有一杯凍奶茶,仲要唔收+1服務費同埋凍飲唔使加錢。凍奶茶比港式奶茶淡少少,但係比細食奶茶濃啲,茶味都夠。到餐館有一個餐湯,今日係蘑菇湯,雖然比較淡少套餐款有一個餐湯,今日係蘑菇湯,雖然比較稀少少,但係蘑菇味都好濃郁。到主菜出場,有一碗咖喱雞,係深橙色,再加4塊薄餅,仲有一塊好薄嘅碎片。呢度嘅咖喱雞唔會好流,咖喱味好香,亦都夠辣。而薄餅方面唔會好油膩,因為有啲餐廳嘅薄餅係加咗好多油,但係呢一間嘅薄餅就冇,同埋佢嘅薄餅有一種麵粉嘅甜味,所以食多多唔會覺得飽,呢個係我鍾意食佢嘅餐廳嘅原因。

今日假期專登去佐敦,好想食返之前食嘅嗰間多國菜,好掛住佢嗰個咖喱薄餅[囧],同埋餐廳有個落地玻璃門對住條街咁樣食嘢好寫意,於是就一支公走咗去食。

• 咖喱雞配薄餅