2024-04-23 378 瀏覽
觀塘發掘左間幾好食既飲茶😍😍墨西哥叉燒包 $29 ❤️❤️❤️❤️❤️呢個係我次次飲茶都必叫👍🏻👍🏻超出水準 佢呢個包勁足料 啖啖都食到叉燒粒🤩🤩外脆內軟勁鬆軟😚蒜蓉芝士鮮蝦長春卷 $39 ❤️❤️❤️❤️❤️因為我唔食春卷 但我男朋友咁嘴刁都食矖3條春卷😂佢話好食過平時出面果啲好多😆😆😆鳳爪排骨飯加蘿蔔糕同杯凍檸茶 $52 ❤️❤️❤️❤️❤️好抵食呀 係lunch set黎 岩曬有時一個人都可以去飲茶🤓👍🏻同埋個飯望落好似細細碗咁,其實份量十足👍🏻一個人食岩岩好 又好味 蘿蔔糕我最愛因為食到勁多一條條既蘿蔔 好足料 平時啲蘿蔔係基本上全部都係粉漿得勁小蘿蔔係入面 呢個真係平靚正!! 檸檬茶就正常發揮🫱🏻‍🫲🏼沙律雜果鮮蝦炸雲吞$35 ❤️❤️❤️❤️❤️呢個係我家姐最愛😂😂我因為當日熱氣所以無食到。但佢呢個勁脆之餘仲好足料 味道沙律好爽 好少地方整到咁大個炸雲吞👍🏻燒賣$29 (2粒) ❤️❤️❤️❤️❤️以14.5一粒既質素黎講 佢真係對得住個價錢佢既質素👍🏻大大粒面頭同底各有粒大粒 入面勁足料一啲都唔厚粉👍🏻醬汁茄子拼尖椒 同 紅油抄手 ❤️❤️呢2個可以唔洗叫有點失望 雖然佢份量夠大,但啲鯪魚肉炸到勁乾☹️咬唔到 有啲失望 佢個紅
觀塘發掘左間幾好食既飲茶😍😍

燒賣$29 (2粒) ❤️❤️❤️❤️❤️
以14.5一粒既質素黎講 佢真係對得住個價錢佢既質素👍🏻
大大粒面頭同底各有粒大粒 入面勁足料一啲都唔厚粉👍🏻

醬汁茄子拼尖椒 同 紅油抄手 ❤️❤️
呢2個可以唔洗叫有點失望 雖然佢份量夠大,但啲鯪魚肉炸到勁乾☹️咬唔到 有啲失望 佢個紅油抄手同個汁好唔夾 而且皮好厚,但入面係夠足料 不過真係一次試過就夠了。

除左最後果2樣之外,整體係好滿意👍🏻👍🏻🫱🏻‍🫲🏼🫶🏻

五個心心為最高分
豪隍點心工房 (觀塘)
觀塘敬業街65-67號敬運工業大廈1樓A室

#food #foodphotography #飲茶 #觀塘 #觀塘美食 #kamama_foodie
  • 墨西哥叉燒包
  • 蝦仁燒賣皇