2019-08-10 316 瀏覽
之前從未上過黎銀城廣場到食飯,真係唔講唔知原來呢度係有餐廳既🙈雖然今日唔係Happy Friday,但我都book左Mini Friday,希望搵間有情調既西餐廳幫朋友慶祝生日🥳當我地入到去餐廳,發現環境真係好好,同埋都比想像中大😂佢有dinner set,都有啲係散叫既menu,個人覺得set係幾抵既,又包沙津,餐湯,主菜,甜品同餐飲🙆‍♀️咁我同朋友就分別叫左一個dinner set既澳洲牛肉眼扒配黑松露燒汁同埋pasta set既溫泉蛋芝士忌廉煙鴨胸煙三文魚天使麵🤗之後仲加多左一個小食,就係咸蛋黃薯角啦。🎈咸蛋黃薯角個人覺得呢個咸蛋黃薯角幾得意,係有好重好重既咸蛋黃味,食落都挺不錯的。但可能都因為係咸蛋黃味,所以食多幾塊就開始覺得有啲鹹了😂-🎈溫泉蛋芝士忌廉煙鴨胸煙三文魚天使麵呢個係DIY既pasta🥰可以自選汁自選粉同自選配料,係完完全全因應自己個人既口味去選擇的😊我地仲追加左煙三文魚,令到成個意粉再豐富啲。其實呢個配搭係好match,好好食!同埋有得DIY pasta感覺都幾新鮮🙆‍♀️-🎈燒澳洲牛肉眼扒配黑松露燒汁呢個肉眼扒我地叫左五成熟,感覺係岩岩好,食落去亦好有層次,好正😌

🎈咸蛋黃薯角
咸蛋黃薯角

🎈溫泉蛋芝士忌廉煙鴨胸煙三文魚天使麵
溫泉蛋芝士忌廉煙鴨胸煙三文魚天使麵

🎈燒澳洲牛肉眼扒配黑松露燒汁
燒澳洲牛肉眼扒配黑松露燒汁

最後最後一定係甜品了,呢個甜品又真係唔差🤣食埋甜品真係真心覺得超飽了,好滿足呀😍
2019-08-08
生日