資訊:

2022-09-13 94 瀏覽
忙完個中秋節,終於有時間約閨蜜出嚟聚一聚,所以㨂咗間地點方便(兩條港鐵線都到,紅磡/佐敦港鐵站行數分鐘),坐得舒服又可以飲返兩杯的餐廳飯聚。一開始餐廳就為我地送上甜甜地又好fruity的welcome drink, 外脆內軟的餐包同黑醋,同時我地叫咗杯白酒配海膽多士同意式生牛肉薄片及新鮮黑松露,作前菜。海膽多士 - 呢個係打卡之選。海膽係重量級,非常完整的一大片,仲要好厚身,食落好creamy有鮮味, 同脆脆的多士有強烈的對比,口感一流。意式生牛肉薄片及新鮮黑松露 - 個牛肉做得好出色,生牛肉片好軟熟,配上一片又一片的新鮮黑松露,很濃郁的松露味為生牛肉做了一個好好的點綴,配上少少的醋、芝士和火箭菜一齊食,令個味道更清新同更有層次。食完個冷盤,我地就叫咗個湯暖暖胃,之後就正式食主菜同甜品。牛肝菌湯配黑松露泡沫 - 一個菌味得濃的湯,但飲落好順口同好滑,真係好驚喜。炭燒威爾斯皇室羊扒 - 超有份量的主菜,有三大塊羊架,火候控制得好好,切開係粉嫩粉嫩嘅,食落好軟熟好juicy, 一d羊壇味都無,配上清新帶少少甜的醬,可以一次食晒三塊肉都唔覺得油膩。而我地都忍唔住叫多杯紅酒配紅肉。果木煙燻朱古

welcome drink

海膽多士

意式生牛肉薄片及新鮮黑松露

食完個冷盤,我地就叫咗個湯暖暖胃,之後就正式食主菜同甜品

炭燒威爾斯皇室羊扒

果木煙燻朱古力布朗尼 - 上甜品的時候就聞到煙熏味,仲見到d煙係個盤度飄出嚟,真係煙燻布朗尼同個菜名一樣。呢個brownie唔太甜,濃濃的朱古力味,同時果仁鋪滿整個brownie面,又有燒過的棉花糖,有不同口感,食落好有有層次。
果木煙燻朱古力布朗尼

另外,我地都好鐘意呢到的服務,職員會主動收碟換餐具,又會提點小心熱,好細心👍🏻
2022-09-13
海膽多士