浜滝

Hamataki
2017-11-09 135 瀏覽
自從搬左黎九龍城, 食慾的確大增了。今日同媽咪四出搵好食, 經過這間, 見它曾拿獎, 便進去一試。我同媽媽都愛吃魚, 所以被個半熟吞拿魚同花魚燒吸引左。 真心個句, 去完日本食過, 在香港再食日杠菜都不敢大有期望。 但試完這兩份魚, 開心又滿足。 吞拿魚一點腥味都冇已很難得, 它的肉質軟, 有清香味, d 汁都鎖得很理想, 抵讚! 還有是花魚, 燒得外脆但內裡軟, 最開心係冇燶味卻有魚鮮味, 皮乾脆, 魚邊乾身, 魚身的肉腍而不"孩", 正!最後一定要提個地獄拉麵, 它是辣味勁足, 麵身煙韌, 唐心蛋弄得剛好, 最令我感到滿意是食完唔會感到口乾, 可見味精不多。若豬肉片可多幾片更能提升CP 值👍

半熟吞拿魚
燒黃魚