2022-09-25 52 瀏覽
大角嘴雖然地理位置上有啲隔涉,但我好鍾意喺大角嘴搵野食。因為特色小店多,好多選擇。今日12點半左右到呢頭,見到間泰國餐廳未試過就入去試下。餐廳設計幾有特色,見到啲鐵通同霓虹燈令我諗起泰國既tuk tuk,兩邊牆掛滿泰國國旗,仲有好多各式各樣既物品,例如塗鴉、結他、波衫、泰拳褲、拳套...... 唔知係咪老闆私人珍藏 XD。佢啲set lunch 唔貴,5X-6X 蚊有交易。另外有二人、四人同六人套餐同埋單點餐牌,選擇多菜式又吸引。於是散叫左幾樣食物﹕海南雞半隻 – 隻雞唔算肥,亦冇皮同肉之間既啫喱,但雞肉依然嫩滑,而且啖啖肉,點埋個泰式醬汁好啱我口味。小食拼盤 (大) – 有6款小食 ( 包括蝦餅、春卷、串燒、雞翼、香葉包雞、魚餅 ),好似我地呢啲人數唔多,但又貪心想食好多唔同野食既人必點。野食夠熱,春卷好脆,味道正常冇特別。芒果糯米飯 – 上枱時見個芒果咁淺色,對佢冇乜期望。點知食落清甜多汁,糯米飯好軟糯,椰汁甜度適中,以呢個甜品作結非常完满。火龍果芝士沙冰 – 芝士味唔濃亦唔會膩,火龍果味都唔特出,勝在夠凍可消暑解渴。值得一讚係店員服務唔錯,會主動比細碟我地share 食,見食完又
今日12點半左右到呢頭,見到間泰國餐廳未試過就入去試下。

去骨海南雞(半隻)

小食拼盤(大)

芒果椰子糯米飯

火龍果芝士沙冰

值得一讚係店員服務唔錯,會主動比細碟我地share 食,見食完又自動自覺收碟上甜品

埋單平均每人百零蚊,食物選擇多、質數中上,性價比高,食得好開心。下次再黎試下其他菜式。

去骨海南雞(半隻)
芒果椰子糯米飯
火龍果芝士沙冰