2024-03-10 94 瀏覽
位於長沙灣嘅西班牙餐館La Barra🇪🇸有次晚上行過見到 都幾多人幫襯 搞到我都心思思想試下 所以上個weekend放假就約埋朋友嚟食lunch🍽️餐廳唔算大 不過裝修有格調 而且下午已經好好氣氛呢度嘅職員都超nice 細心介紹每道菜 會比意見點食最好 又會同客人閒聊一下🫶🏻除咗我哋之外 我見好多客人都係會開心笑住走ꕥ Panceta w/ toast多士微脆 將芝士碎/煙肉放上去一齊食🍞店員推介先放芝士 再放煙肉 又再放芝士🧀(相信佢都係一位芝士控😆) 味道同口感都好有層次 煙肉同一般坊間嘅唔同 唔會好醎 經過輕輕炙燒 滲出油份 食落特別香 入口亦不覺油膩ꕥ Hanger Steak超!軟!嫩! 牛味又濃郁 難怪係chef’s recommend👨🏻‍🍳點呢款牛留意返可以唔洗自選熟度 跟返廚師建議就得㗎啦🐂牛下面係鷹嘴豆泥 配埋一齊食都幾夾㗎ꕥ Red Prawn Fideua紅蝦好大隻又新鮮 蝦肉都好爽彈🦐第一次食fideua 係一種好幼嘅短麵條 職員幫忙拆開蝦頭將蝦膏擠出 再同麵條拌勻 每一啖都滿滿鮮味 加上本身嘅青醬等其他醬料 層次豐富🥘ꕥ Churros食西班牙菜點少得chu

ꕥ Panceta w/ toast

ꕥ Hanger Steak

ꕥ Red Prawn Fideua

ꕥ Churros
食西班牙菜點少得churros 新鮮整起熱辣辣 一份6條🍨可以點朱古力醬 或者配雪糕食 冷熱交融